Συρία: Τουλάχιστον 42 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό εναντίον φυλακής του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Τουλάχιστον 42 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό εναντίον φυλακής του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
EPA/ATEF SAFADI (φωτογραφία αρχείου)
0

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή, που πιστεύεται ότι διεξήγαγε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον μιας φυλακής του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία. Ο συνασπισμός επεσήμανε ότι θα ερευνήσει την καταγγελία.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι η αεροπορική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον ενός κτιρίου στην πόλη αλ Μαγιαντίν, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως φυλακή. Τουλάχιστον 42 πολίτες, αιχμάλωτοι του ΙΚ, σκοτώθηκαν, όπως και 15 τζιχαντιστές.


Ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός al Ikhbariya, επικαλούμενος τον ανταποκριτή του στην Ντέιρ αλ Ζορ, μετέδωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού κατέστρεψαν το κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσε το ΙΚ ως φυλακή. Τόνισε μάλιστα ότι στο κτίριο υπήρχε «μεγάλος αριθμός αμάχων».


Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του συνασπισμού, δήλωσε: «Όπως και με όλες τις καταγγελίες, θα την εξετάσουμε». «Αν ευθυνόμαστε για απώλειες μεταξύ των αμάχων θα το παραδεχθούμε», πρόσθεσε, τόνισε όμως ότι προηγούμενες καταγγελίες του Παρατηρητηρίου έχουν αποδειχθεί υπερβολικές.


Το ΙΚ πιστεύεται ότι έχει μεταφέρει τους περισσότερους αξιωματούχους του στην αλ Μαγιαντίν, στην κοιλάδα του Ευφράτη, νοτιοανατολικά της Ράκα, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού στρατού. Μεταξύ των επιχειρήσεων που φέρεται να μετακινήθηκαν στην αλ Μαγιαντίν, 80 χιλιόμετρα από τα ιρακινά σύνορα, είναι η υπηρεσία διαδικτυακής προπαγάνδας και αυτή που είναι αρμόδια για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην Ευρώπη και αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM