Συρία: Τουλάχιστον 42 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό εναντίον φυλακής του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Τουλάχιστον 42 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό εναντίον φυλακής του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
EPA/ATEF SAFADI (φωτογραφία αρχείου)
0

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή, που πιστεύεται ότι διεξήγαγε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον μιας φυλακής του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία. Ο συνασπισμός επεσήμανε ότι θα ερευνήσει την καταγγελία.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι η αεροπορική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον ενός κτιρίου στην πόλη αλ Μαγιαντίν, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως φυλακή. Τουλάχιστον 42 πολίτες, αιχμάλωτοι του ΙΚ, σκοτώθηκαν, όπως και 15 τζιχαντιστές.


Ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός al Ikhbariya, επικαλούμενος τον ανταποκριτή του στην Ντέιρ αλ Ζορ, μετέδωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού κατέστρεψαν το κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσε το ΙΚ ως φυλακή. Τόνισε μάλιστα ότι στο κτίριο υπήρχε «μεγάλος αριθμός αμάχων».


Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του συνασπισμού, δήλωσε: «Όπως και με όλες τις καταγγελίες, θα την εξετάσουμε». «Αν ευθυνόμαστε για απώλειες μεταξύ των αμάχων θα το παραδεχθούμε», πρόσθεσε, τόνισε όμως ότι προηγούμενες καταγγελίες του Παρατηρητηρίου έχουν αποδειχθεί υπερβολικές.


Το ΙΚ πιστεύεται ότι έχει μεταφέρει τους περισσότερους αξιωματούχους του στην αλ Μαγιαντίν, στην κοιλάδα του Ευφράτη, νοτιοανατολικά της Ράκα, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού στρατού. Μεταξύ των επιχειρήσεων που φέρεται να μετακινήθηκαν στην αλ Μαγιαντίν, 80 χιλιόμετρα από τα ιρακινά σύνορα, είναι η υπηρεσία διαδικτυακής προπαγάνδας και αυτή που είναι αρμόδια για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην Ευρώπη και αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM