Συρία: Την επιβολή κυρώσεων κατά των υπευθύνων για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ αξίωσε η οργάνωση Human Rights Watch

Συρία: Την επιβολή κυρώσεων κατά των υπευθύνων για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ αξίωσε η οργάνωση Human Rights Watch Facebook Twitter
0

Η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch αξίωσε σήμερα (27/10) την τιμωρία των υπευθύνων για τις φονικές επιθέσεις με χημικά στη Συρία, την επαύριο της δημοσίευσης έκθεσης του ΟΗΕ, που συμπεραίνει την ευθύνη της συριακής κυβέρνησης στις επιθέσεις με αέρια στην κοινότητα Χαν Σεϊχούν.


Η επίθεση, που είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) είχε κοστίσει τη ζωή σε 83 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 87 (εκ των οποίων πάνω από 30 παιδιά) σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


«Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να δράσει τάχιστα για να εξασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν, επιβάλλοντας κυρώσεις κατά φυσικών προσώπων και οργανισμών που ευθύνονται για τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του η HRW.


Η οργάνωση, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ζήτησε «να δωθεί τέλος στις παραπλανήσεις και στις ψευδείς θεωρίες που διαδίδει η συριακή κυβέρνηση».


«Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία αποτελεί σοβαρή απειλή για την διεθνή απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων», εκτιμά ο Όλε Σόλβανγκ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Εκτάκτων Καταστάσεων της HRW, υπογραμμίζοντας πως «όλες οι χώρες έχουν συμφέρον να στείλουν ηχηρό μήνυμα, αποδεικνύοντας πως οι φρικαλεότητες δεν γίνονται ανεκτές».


Χθες, μία έκθεση ειδικών του ΟΗΕ και της Οργάνωσης για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OIAC) συμπεραίνει πως υπεύθυνη για την επίθεση στο Χαν Σεϊχούν ήταν η συριακή κυβέρνηση. Μετά την επίθεση, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM