Συρία: Νεκροί 29 άμαχοι από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα

Συρία: Νεκροί 29 άμαχοι από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα Facebook Twitter
0

Είκοσι εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην πόλη Ράκα της Συρίας, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

  

Μια αραβοκουρδική συμμαχία, που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, διεξάγει επιχειρήσεις για να καταλάβει τη Ράκα και να εκδιώξει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες ανάμεσα σε μαχητές της και μέλη του ΙΚ. Οι μαχητές αυτοί έχουν καταλάβει περίπου το 45% της Ράκα, του σημαντικότερου οχυρού των τζιχαντιστών στη Συρία.

Από το βράδυ της Δευτέρας ως σήμερα «29 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγαν αεροσκάφη του συνασπισμού στην πόλη της Ράκας», σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ανάμεσα στα θύματα είναι 14 παιδιά, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Από τους 29 νεκρούς πολλοί ανήκαν στην ίδια οικογένεια, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ