Συρία και Ρωσία αρνούνται ότι βομβάρδισαν την ανθρωπιστική αποστολή

Συρία και Ρωσία αρνούνται ότι βομβάρδισαν την ανθρωπιστική αποστολή Facebook Twitter
0

Ούτε η ρωσική ούτε η συριακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν την αεροπορική επιδρομή που έπληξε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή τη Δευτέρα (χθες), ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

"Η ρωσική ή η συριακή Πολεμική Αεροπορία δεν εξαπέλυσαν κανένα αεροπορικό πλήγμα εναντίον ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ νοτιοδυτικά του Χαλεπίου", ανέφερε το υπουργείο. Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει προηγουμένως πως ο ρωσικός στρατός διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

 

Από την πλευρά του και ο συριακός στρατός διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Πολεμική Αεροπορία στόχευσε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

 

"Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες ο συριακός στρατός έθεσε στο στόχαστρο μια αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στην επαρχία του Χαλεπιού", δήλωσε στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ