Συνελήφθη στην Ουγγαρία ο «Βραζιλιάνος Εσκομπάρ» - Είχε πλαστογραφήσει τον θάνατό του

Συνελήφθη στην Ουγγαρία ο «Βραζιλιάνος Εσκομπάρ» - Είχε πλαστογραφήσει τον θάνατό του Facebook Twitter
0

Ο Σέρχιο Ρομπέρτο δε Καρβάγιο, πρώην στέλεχος της βραζιλιάνικης αστυνομίας και γνωστός και ως ο «Βραζιλιάνος Εσκομπάρ» συνελήφθη στην Ουγγαρία όπου είχε διαφύγει με ψεύτικα στοιχεία.

Συνελήφθη σε συνεργασία της Ιντερπόλ με την ουγγρική αστυνομία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διακινητές σήμερα».

Ο Καρβάγιο θεωρείται ο μεγαλύτερος βαρόνος ναρκωτικών της Βραζιλίας και το 2020, εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορωνοϊού, είχε πλαστογραφήσει πιστοποιητικό για θάνατό του από την Covid.

Κοινή έρευνα των Αρχών Πορτογαλίας, όπου δραστηριοποιούνταν ο συλληφθείς ξεπλένοντας χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, και Βραζιλίας είχε οδηγήσει στο να μπει τέλος στην αυτοκρατορία ναρκωτικών που είχε στήσει. 

Ωστόσο, οι Αρχές υποψιάζονται ότι συνέχιζε τις παρανομίες. Φορτίο 578 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε σε ιδιωτικό τζετ στη Βραζιλία ανήκε στο εγκληματικό του δίκτυο, ενώ ο βαρόνος, κατά πληροφορίες, επιχείρησε να αγοράσει την πορτογαλική αεροπορική εταιρεία OMNI.

Κατά πληροφορίες, είναι υπεύθυνος για το λαθρεμπόριο τουλάχιστον 45 τόνων κοκαΐνης στην Ευρώπη μέσω Βραζιλίας.

Με πληροφορίες από CNN Portugal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ