Συνελήφθη εργαζόμενος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Συνελήφθη εργαζόμενος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν εργαζόμενο της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ξένων πληροφοριών (BND) με την υποψία ότι μοιράστηκε κρατικά μυστικά με τη Ρωσία.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες στο Βερολίνο τον ύποπτο, έναν Γερμανό πολίτη που ταυτοποιήθηκε ως Κάρτσεν Λ. ανέφεραν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Η σύλληψη έγινε ύστερα από έφοδο στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του υπόπτου και άλλου ενός ατόμου.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία. «Το 2022, μοιράστηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) ξεκίνησε τη δική της εσωτερική έρευνα μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις δικές της τάξεις, δήλωσε ο επικεφαλής της BND Μπρούνο Καλ. Όταν αυτές οι υποψίες μεγεθύνθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η διακριτικότητα ήταν το κλειδί στη συνέχεια, καθώς κάθε λεπτομέρεια της έρευνας που θα δινόταν στη δημοσιότητα θα μπορούσε να δώσει «στον αντίπαλο πλεονέκτημα στην πρόθεσή του να βλάψει τη Γερμανία», είπε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM