Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και απειλητική ρητορική

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και απειλητική ρητορική Facebook Twitter
Φωτ.: Anadolu
0

Μπαράζ υπερπτήσεων, αλλά και προκλητικών δηλώσεων είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία. 

Συγκεκριμένα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 01:22, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Στις 03:32, εκ νέου τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Διαρκείς απειλές

«Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά» προειδοποίησε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, στο συνεχιζόμενο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων της Άγκυρας. 

«Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο» προειδοποίησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λίγο νωρίτερα, είχε διαμηνύσει μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο. 

«Δε θεωρούμε ότι χρειάζεται ούτε να σχολιάσουμε τέτοιες δηλώσεις. Εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πού θα πάμε» τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στα του πρωθυπουργού περί «τους περιμένουμε στο φως της ημέρας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM