Συνεχίζονται οι ταραχές στο ιρακινό Κουρδιστάν - 5 νεκροί διαδηλωτές και 70 τραυματίες

Συνεχίζονται οι ταραχές στο ιρακινό Κουρδιστάν - 5 νεκροί διαδηλωτές και 70 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου - EPA
0

Πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν από σφαίρες σήμερα, σε μια κινητοποίηση σε μια πόλη στα βόρεια της Σουλεϊμανίγια, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (UPK) και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PDK) στη συνοικία Ραπαρίν της πόλης Ράνια. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 70», είπε στους δημοσιογράφους ο Τάχα Μοχάμεντ, ένας εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους της πόλης στο ιρακινό Κουρδιστάν, απαιτώντας την παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης, ενώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι βίαιες ταραχές στην περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, από τη Βαγδάτη, διαμήνυσε ότι θα αναλάβει δράση αν οποιοσδήποτε πολίτης δεχτεί επίθεση στο Ιρακινό Κουρδιστάν. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι αν δεχτεί επίθεση κάποιος πολίτης», φέρεται να δήλωσε ο Αμπάντι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, κατά την καθιερωμένη, εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM