Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 25 Σεπτεμβρίου

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 25 Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του, στην ατζέντα βρίσκονται στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες, μεταξύ των οποίων η αγορά αεροσκαφών Boeing, νέα παρτίδα F-16 και η επανεκκίνηση των συνομιλιών για τα F-35. «Με τον πρόεδρο Ερντογάν έχουμε μια πολύ καλή σχέση και ανυπομονώ να τον συναντήσω», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Άγκυρα επιδιώκει να υπογράψει και νέες ενεργειακές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αύξηση εισαγωγών αμερικανικού LNG. Η διπλωματική αυτή προσέγγιση έρχεται μετά από χρόνια έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον–Άγκυρας, λόγω της αγοράς ρωσικών οπλικών συστημάτων και των διαφωνιών για τη Συρία.

Η Τουρκία εξακολουθεί να ισορροπεί ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση. Από τη μια, είναι μεγάλος εισαγωγέας ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου (41% των εισαγωγών το 2023), από την άλλη συνεχίζει να προμηθεύει την Ουκρανία με drones και πυρομαχικά, ενώ αποφεύγει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσω τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Εργαζόμαστε πάνω σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κλίμακας αγοράς αεροσκαφών Boeing, μιας σημαντικής συμφωνίας για τα F-16 και της συνέχισης των συνομιλιών για τα F-35, οι οποίες αναμένουμε να ολοκληρωθούν θετικά.

Με τον πρόεδρο Ερντογάν έχουμε μία πολύ καλή σχέση και ανυπομονώ να τον συναντήσω».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM