Στη Ρώμη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν.

 

Η Λεπέν τόνισε ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στους λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα». «Φτάνει να δούμε τη μαζική μετανάστευση, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και των μισθών», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυταρχισμό.

 

Από τη πλευρά του, ο Σαλβίνι δήλωσε πως περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου «διότι βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

 

Επισήμανε πως η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

 

Στο μεταξύ, το ιταλικό σπρεντ έφτασε σήμερα τις 304 μονάδες. Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά».

 

«Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα.

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», πρόσθεσε η Λεπέν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

 

«Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λεπέν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ