Συναγερμός στο Ντάλας - Η αστυνομία έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς.

Συναγερμός στο Ντάλας - Η αστυνομία έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς. Facebook Twitter
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται γύρω από το αρηγείο μετά τις απειλές
0

Tρεις μέρες μετά το μακελειό με τους πέντε νεκρούς αστυνομικούς, το Ντάλας ζει μια ακόμη μέρα αναστάτωσης. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τη νύχτα έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη και απέκλεισε το αρχηγείο της,


"Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έλαβε μια ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη και έχει λάβει προληπτικά μέτρα" για να αυξήσει την ασφάλεια τόνισε με ανακοίνωση της η αστυνομία της πόλης.


Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας έχουν αποκλειστεί και έχουν παραταχθεί γύρω από το κτίριο μέλη ειδικών σωμάτων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε χθες να αναζητήσει τρόπους κατευνασμού των φυλετικών εντάσεων και μείωσης των διαχωρισμών που μεταξύ αστυνομίας και μειονοτήτων, κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του ως πρόεδρος, αλλά προειδοποίησε πως η εύκολη πρόσβαση στην οπλοκατοχή σε όλη τη χώρα επιτείνει το πρόβλημα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε στο τέλος μιας εβδομάδας όπου πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή στο Ντάλας και δύο Αφροαμερικανοί δολοφονήθηκαν από την αστυνομία στην Μινεσότα και την Λουιζιάνα. Όπως δήλωσε, θα καλέσει για συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο τους επικεφαλής οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων και αρχών επιβολής του νόμου.


Σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, έχει μιλήσει για φυλετικά θέματα. Έχει προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να εμποδίζουν την ψήφιση κάθε μέτρου που θεωρούν ότι θίγει το συνταγματικό δικαίωμα στην κατοχή όπλων, παρά μια σειρά μακελειών που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.


Ο Ομπάμα δήλωσε πως η αστυνομία στο Ντάλας μείωσε τα ποσοστά των δολοφονιών, ενώ καταγράφηκαν λιγότερα παράπονα από μέλη της κοινότητας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά το θέμα της φυλής και των πρακτικών που ακολουθεί η αστυνομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως οι αστυνομικοί στο Ντάλας την Πέμπτη έπρεπε να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους πολίτες από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ενώ την ίδια έπρεπε να συμπεράνουν ποιοι από τους παρευρισκόμενους, συμμετέχοντες στην πορεία, φέρουν όπλο.


Παράλληλα τόνισε πως η παρουσία όπλου στο αυτοκίνητο, όπου ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλε δολοφονήθηκε από αστυνομικούς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στην Μινεσότα, συνέβαλε στο περιστατικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM