Συναγερμός στο Καπιτώλιο, λόγω αεροπλάνου με αλεξιπτωτιστές- Οργισμένη αντίδραση της Πελόζι

Συναγερμός στο Καπιτώλιο, λόγω αεροπλάνου με αλεξιπτωτιστές- Οργισμένη αντίδραση της Πελόζι Facebook Twitter
0

Ένα αεροπλάνο με αλεξιπτωτιστές προκάλεσε συναγερμό στο Καπιτώλιο, το οποίο εκκενώθηκε, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νάνσι Πελόζι.

Το αεροπλάνο μετέφερε μέλη της ομάδας αλεξιπτωτιστών του στρατού Golden Knights, που συμμετείχαν σε γιορτή για τις ένοπλες δυνάμεις στο Nationals Park της Ουάσινγκτον την Τετάρτη. Όμως, προκλήθηκε συναγερμός, καθώς η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία του Καπιτωλίου ότι ένα αεροπλάνο θα έκανε κύκλους ανησυχητικά κοντά στο συγκρότημα. 

«Η προφανής αποτυχία της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να ενημερώσει την αστυνομία του Καπιτωλίου για την προγραμματισμένη υπερπτήση είναι εξοργιστική και αδικαιολόγητη», τόνισε η Πελόζι σε ανακοίνωση. 

«Ο αχρείαστος πανικός που προκλήθηκε από αυτή την προφανή αμέλεια ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για τα μέλη και τους εργαζομένους που ακόμη πασχίζουν με το τραύμα της επίθεσης στον χώρο εργασίας τους στις 6 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενη στην εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021. 

Λίγο μετά τις 18:30 σήμανε συναγερμός, καθώς βουλευτές και εργαζόμενοι δέχθηκαν επείγον μήνυμα από την αστυνομία του Καπιτωλίου. «Εκκενώστε τώρα: εισβολή αεροσκάφους», ανέφερε το μήνυμα, συμπληρώνοντας ότι αξιωματικοί παρακολουθούν «ένα αεροσκάφος που θέτει πιθανή απειλή στο συγκρότημα του Καπιτωλίου». 

Άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να στέλνουν μανιωδώς μηνύματα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι συνέβαινε. Λιγότερο από 20 λεπτά αργότερα οι βουλευτές έλαβαν δεύτερο μήνυμα. «Το αεροσκάφος δεν αποτελεί πλέον απειλή για το συγκρότημα του Καπιτωλίου», ανέφερε αυτό. Αν και οι περισσότεροι βουλευτές έλειπαν από την Ουάσινγκτον, λόγω της διακοπής των εργασιών για δύο εβδομάδες, υπήρχαν μέλη του προσωπικού που εργάζονταν στο Καπιτώλιο.  

Η Πελόζι επαίνεσε την αστυνομία για την εντολή εκκένωσης και επειδή «παρακολουθούσαν προσεκτικά για την πιθανή απειλή από αεροσκάφος». Δεσμεύθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το τι πήγε στραβά και ποιος στην FAA πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό το «εξοργιστικό και τρομακτικό λάθος». Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επίσης ανέφερε ότι θα κάνει έρευνα για το περιστατικό. 

Παραδοσιακά η αστυνομία του Καπιτωλίου ενημερώνεται για όποιες εκδηλώσεις στην περιοχή περιλαμβάνουν αεροσκάφος, δεδομένων των αυστηρών κανονισμών που ισχύουν για τον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν. Το 2004, αεροπλάνο που μετέφερε τον κυβερνήτη του Κεντάκι Έρνι Φλέτσερ στην κηδεία του Ρόναλντ Ρήγκαν θεωρήθηκε κατά λάθος απειλή και επίσης προκάλεσε βιαστική εκκένωση του συγκροτήματος.   

Με πληροφορίες από New York Times
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ