Συναγερμός στο Καπιτώλιο, λόγω αεροπλάνου με αλεξιπτωτιστές- Οργισμένη αντίδραση της Πελόζι

Συναγερμός στο Καπιτώλιο, λόγω αεροπλάνου με αλεξιπτωτιστές- Οργισμένη αντίδραση της Πελόζι Facebook Twitter
0

Ένα αεροπλάνο με αλεξιπτωτιστές προκάλεσε συναγερμό στο Καπιτώλιο, το οποίο εκκενώθηκε, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νάνσι Πελόζι.

Το αεροπλάνο μετέφερε μέλη της ομάδας αλεξιπτωτιστών του στρατού Golden Knights, που συμμετείχαν σε γιορτή για τις ένοπλες δυνάμεις στο Nationals Park της Ουάσινγκτον την Τετάρτη. Όμως, προκλήθηκε συναγερμός, καθώς η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία του Καπιτωλίου ότι ένα αεροπλάνο θα έκανε κύκλους ανησυχητικά κοντά στο συγκρότημα. 

«Η προφανής αποτυχία της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να ενημερώσει την αστυνομία του Καπιτωλίου για την προγραμματισμένη υπερπτήση είναι εξοργιστική και αδικαιολόγητη», τόνισε η Πελόζι σε ανακοίνωση. 

«Ο αχρείαστος πανικός που προκλήθηκε από αυτή την προφανή αμέλεια ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για τα μέλη και τους εργαζομένους που ακόμη πασχίζουν με το τραύμα της επίθεσης στον χώρο εργασίας τους στις 6 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενη στην εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021. 

Λίγο μετά τις 18:30 σήμανε συναγερμός, καθώς βουλευτές και εργαζόμενοι δέχθηκαν επείγον μήνυμα από την αστυνομία του Καπιτωλίου. «Εκκενώστε τώρα: εισβολή αεροσκάφους», ανέφερε το μήνυμα, συμπληρώνοντας ότι αξιωματικοί παρακολουθούν «ένα αεροσκάφος που θέτει πιθανή απειλή στο συγκρότημα του Καπιτωλίου». 

Άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να στέλνουν μανιωδώς μηνύματα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι συνέβαινε. Λιγότερο από 20 λεπτά αργότερα οι βουλευτές έλαβαν δεύτερο μήνυμα. «Το αεροσκάφος δεν αποτελεί πλέον απειλή για το συγκρότημα του Καπιτωλίου», ανέφερε αυτό. Αν και οι περισσότεροι βουλευτές έλειπαν από την Ουάσινγκτον, λόγω της διακοπής των εργασιών για δύο εβδομάδες, υπήρχαν μέλη του προσωπικού που εργάζονταν στο Καπιτώλιο.  

Η Πελόζι επαίνεσε την αστυνομία για την εντολή εκκένωσης και επειδή «παρακολουθούσαν προσεκτικά για την πιθανή απειλή από αεροσκάφος». Δεσμεύθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το τι πήγε στραβά και ποιος στην FAA πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό το «εξοργιστικό και τρομακτικό λάθος». Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επίσης ανέφερε ότι θα κάνει έρευνα για το περιστατικό. 

Παραδοσιακά η αστυνομία του Καπιτωλίου ενημερώνεται για όποιες εκδηλώσεις στην περιοχή περιλαμβάνουν αεροσκάφος, δεδομένων των αυστηρών κανονισμών που ισχύουν για τον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν. Το 2004, αεροπλάνο που μετέφερε τον κυβερνήτη του Κεντάκι Έρνι Φλέτσερ στην κηδεία του Ρόναλντ Ρήγκαν θεωρήθηκε κατά λάθος απειλή και επίσης προκάλεσε βιαστική εκκένωση του συγκροτήματος.   

Με πληροφορίες από New York Times
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM