Συναγερμός επικρατεί στην Κύπρο όπου τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από περιοχή όπου περιπολούσε.

  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος της λιμενικής αστυνομίας με τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία «για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης» 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε στην περιοχή και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

 

Όπως μεταδίδει το τοπικό Sigmalive, η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερής, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. «Το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».