Συναγερμός με δεκάδες κρούσματα του ιού Langya στην Κίνα - Πιστεύεται πως μεταδίδεται από ζώα στον άνθρωπο

Συναγερμός για νέο ιό που εντοπίστηκε στην Κίνα - 35 κρούσματα έχουν καταγραφεί Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας παρακολουθούν την εξάπλωση ενός ιού που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει μολύνει, σύμφωνα με τις καταγραφές, μερικές δεκάδες άτομα.

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊβάν (CDC) ανέφερε την Κυριακή ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από μια ασθένεια γνωστή ως «Langya henipavirus» (LayV), η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2018.

Μέχρι στιγμής, ανέφερε το κέντρο, 35 άτομα στην Κίνα έχουν διαγνωστεί θετικά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εντοπίζονται στις επαρχίες Shandong και Henan, οι οποίες βρίσκονται στη βορειοανατολική Κίνα. Το CDC της Ταϊβάν δεσμεύτηκε ότι θα αρχίσει να αναπτύσσει διαδικασίες για την παρακολούθηση του ιού Langya και τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του γονιδιώματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους 35 ασθενείς δεν είχαν στενή επαφή μεταξύ τους. Πάντως, ο εν λόγω ιός είναι γνωστό ότι μολύνει ορισμένα ζώα, καθώς επίσης και πως βρίσκεται σε ορισμένα ζώα, όπως στις μυγαλές. 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν η τρέχουσα εξάπλωση του ιού οφείλεται σε μετάδοση από ζώα, αλλά οι κινεζικές αρχές εξακολουθούν να καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Είναι επίσης ασαφές εάν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, αν και προηγούμενες αναφορές δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει.

Κανένα από τα νέα κρούσματα δεν έχει πεθάνει μέχρι τώρα, με τους ασθενείς να βιώνουν ήπια συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά της γρίπης.  

Με πληροφορίες από Newsweek και Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ