Συμφωνία για εκκένωση της Ράκα - Αποχωρούν οι τζιχαντιστές μαζί με 400 ομήρους

Συμφωνία για εκκένωση της Ράκα - Αποχωρούν οι τζιχαντιστές μαζί με 400 ομήρους Facebook Twitter
0

Όλοι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν απομείνει στη Ράκα αναμένεται ότι θα αναχωρήσουν απόψε το βράδυ (14/10) από την πόλη, παίρνοντας μαζί τους πολίτες, ως ανθρώπινες ασπίδες, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον Ομάρ Αλούς, που είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκας, οι τζιχαντιστές θα πάρουν μαζί τους 400 αμάχους που τους κρατούν ομήρους στο νοσοκομείο της πόλης.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας εκκένωσης της πόλης αυτής όπου έχουν ταμπουρωθεί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η επίτευξη συμφωνίας ζητήθηκε από τους ντόπιους αρχηγούς των φυλών, οι οποίοι κάλεσαν πριν από μερικές ώρες τον συνασπισμό να «ρυθμίσει το θέμα» των Σύρων μαχητών που έχουν απομείνει στη Ράκα και «να διασφαλίσει την έξοδό τους σε περιοχές εκτός της πόλης». Στόχος τους, όπως δήλωσαν, είναι να αποφευχθεί μια αιματοχυσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM