Στρατολόγηση τζιχαντιστών μέσα στις φυλακές

Στρατολόγηση τζιχαντιστών μέσα στις φυλακές Facebook Twitter
0

Δύο από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσα στις φυλακές, ενώ σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η πραγματικότητα είναι παρόμοια και για πολλούς έγκλειστους ισλαμιστές στις γερμανικές φυλακές.

Ο σκληρός πυρήνας των ισλαμιστών στη Γερμανία που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 600, ενώ πολλοί από αυτούς εκτιμάται ότι θα βρεθούν στη φυλακή το επόμενο διάστημα. Η φυλακή λειτουργεί έτσι ως ένας τόπος ριζοσπαστικοποίησης, το φαινόμενο  όμως δεν είναι καινούριο.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στις φυλακές συναντώνται τζιχαντιστές, οι οποίοι απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι συχνά νεαροί κρατούμενοι και τους οποίους μπορούν να επηρεάσουν. Σύμφωνα με τον Τόμας Μίκε, πολιτικό επιστήμονα που έχει ιδρύσει τη μη κυβερνητική οργάνωση «Δίκτυο Πρόληψης Βίας», το φαινόμενο αντιμετωπίζεται καλύτερα με την πρόληψη. Τονίζει ότι οι νεαροί κρατούμενοι συχνά αισθάνονται αποτυχημένοι και είναι πολύ εύκολο να ακούσουν επιχειρήματα όπως «σε συνέλαβαν διότι δεν είναι αποδεκτός σε αυτή την κοινωνία, γιατί είσαι μουσουλμάνος και όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου».

Την πρόληψη θεωρεί ως τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης και ο Χουσαμουντίν Μάγερ, μουσουλμάνος πνευματικός, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξηγήσει ότι το «Ισλαμικό Κράτος» δεν έχει σχέση με το Ισλάμ. Ο ίδιος επισημαίνει όμως τον κίνδυνο που υπάρχει, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί από το τελευταίο σκαλοπάτι της κοινωνίας μπορεί ξαφνικά να βρεθούν πολύ ψηλά και να γίνουν ήρωες. Μπορεί ξαφνικά να αρχίσουν να τους κυνηγούν 80.000 αστυνομικοί και να τους κινηματογραφούν κάμερες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM