Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Οι επόμενες ημέρες στην Ουκρανία «πιθανόν θα είναι χειρότερες», προειδοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς αναμένεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα φέρουν πιο βαρύ οπλισμό και θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε όλη τη χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Έχουμε δει τη χρήση βομβών διασποράς και έχουμε δει αναφορές για χρήση άλλων τύπων όπλων, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

»Είναι η χειρότερη στρατιωτική επιθετικότητα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για την εισβολή στη Ρωσία.  

«Πόλεις βρίσκονται υπό κατοχή, σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών βομβαρδίζονται. Πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί. Οι επόμενες ημέρες πιθανόν θα είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, δεινά και καταστροφή», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. 

Ερωτηθείς για τη ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια- το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- έκανε λόγο για απερίσκεπτη ενέργεια. 

«Οι απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ απλά αναδεικνύουν τους κινδύνους αυτού του πολέμου. Ο πόλεμος είναι επικίνδυνος και το να γίνονται συγκρούσεις γύρω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο ενισχύουν τον κίνδυνο», τόνισε. 

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συζήτησαν το αίτημα της Ουκρανίας για μια ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Όμως, συμφώνησαν ότι τα αεροπλάνα της Συμμαχίας δεν θα πρέπει να επιχειρούν στον εναέριο χώρο του κράτους, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. 

Το ΝΑΤΟ, τόνισε, δεν επιδιώκει έναν πόλεμο με τη Ρωσία και επεσήμανε ότι πρόκειται για «αμυντική» συμμαχία. «Ο βασικός σκοπός μας είναι να κρατήσουμε ασφαλή τα 30 έθνη μας», συμπλήρωσε. 

«Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνη, με ακόμη μεγαλύτερη ανθρώπινη οδύνη», δήλωσε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ