Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα Facebook Twitter
0

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο Έλληνας πρέσβη στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής.

Οι λόγοι της κλήσης του Έλληνα πρέσβη δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί.

Την είδηση που μετέδωσε αρχικά το CNN Turk, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επιβεβαιώνει και η Αθήνα.

H τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε την ενόχλησή της με τις προαναγγελίες του Νίκου Κοτζιά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ανατολή», σημείωσε:

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση. Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια». «Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει», διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM