Στο στόχαστρο του εισαγγελέα υψηλόβαθμος ιερέας στο Βατικανό

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα υψηλόβαθμος ιερέας στο Βατικανό Facebook Twitter
0

Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον υψηλόβαθμο κληρικό Νούντσιο Σκαράνο, πρώην υπεύθυνο του οργανισμού για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού.

H όλη υπόθεση, όπως γράφει το ΑΠΕ, σχετίζεται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αναληθείς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκαράνο-ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον πειρορισμό- φέρεται να προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλύπτοντας τις κινήσεις του με ψεύτικες δωρεές προς την Καθολική Εκκλησία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ και κατέθεσαν, επίσης, αίτηση δικαστικής συνεργασίας στο Βατικανό, από το οποίο αναμένουν, τώρα, την σχετική απάντηση.

Ο Σκαράνο ζητούσε από σειρά επαγγελματιών να του δίδουν τραπεζικές επιταγές που προορίζονταν, υποτίθεται, για «δωρεές υπέρ των φτωχών». Συγχρόνως, φέρεται να τους παρέδιδε σε μετρητά το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή. Τα «τσεκ», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατέληγαν σε λογαριασμούς «οφ σορ».

Ο Νούντσιο Σκαράνο είχε ήδη συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να οργανώσει την αδήλωτη μεταφορά, από την Ελβετία στην Ιταλία, 20 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν στην οικογένεια εφοπλιστών Ντ΄Αμίκο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM