Στο Παρίσι θα μοιραστούν 15.000 τασάκια τσέπης μήπως μειωθούν τα αποτσίγαρα

Στο Παρίσι θα μοιραστούν 15.000 τασάκια τσέπης μήπως μειωθούν τα αποτσίγαρα Facebook Twitter
2

Προκειμένου να καταπολεμήσουν τη ρύπανση από αποτσίγαρα στους δρόμους του Παρισιού, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, 15.000 τασάκια τσέπης.

Η ενέργεια αποτελεί το δεύτερο σκέλος της εκτεταμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε τον Μάιο, η οποία και αρχικά έφερε την τοποθέτηση 30.000 νέων κάδων απορριμμάτων, κάθε ένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με σταχτοδοχεία.

Από την 1η Οκτωβρίου δε, αυξάνεται από 35 στα 68 ευρώ και το πρόστιμο για όσους πετάνε τα αποτσίγαρα τους στους δρόμους.

Εκτιμάται ότι 350 τόνοι τσιγάρων απορρίπτονται στους δρόμους του Παρισιού κάθε χρόνο. Μόνο ένα αποτσίγαρο χρειάζεται μεταξύ 4 και 12 χρόνια για να αποσυντεθεί, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απελευθερώνει βαρέα μέταλλα και ρύπους όπως νικοτίνη, μόλυβδος και κάδμιο στο περιβάλλον. Αυτές οι τοξικές ουσίες είναι επιβλαβείς για την τοπική πανίδα και χλωρίδα, ενώ όταν καταλήγουν σε υπονόμους, μολύνουν επίσης το νερό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM