Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο αφού ακύρωσε την επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

 

Η 95χρονη επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα διήμερο ταξίδι, αλλά οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να ξεκουραστεί για μερικές μέρες στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

 

Ωστόσο, στη συνέχεια εισήχθη στο νοσοκομείο για «προκαταρκτικές εξετάσεις». Επέστρεψε στο Ουίνσδορ την Πέμπτη.

 

Γιατροί στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο εξέτασαν τη βασίλισσα ενώ οι εξετάσεις της θεωρείται ότι δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

 

Ήταν η πρώτη της διανυκτέρευση σε νοσοκομείο από το 2013, όταν πέρασε επίσης μια νύχτα στο King Edward VIII, νοσηλευόμενη για γαστρεντερίτιδα.

 

Πηγή του παλατιού είπε ότι η ιατρική ομάδα που την παρακολούθησε ακολούθησε μια «προσεκτική προσέγγιση». Πρόσθεσε δε, ότι η διανυκτέρευση έγινε για πρακτικούς λόγους και η βασίλισσα επέστρεψε στα καθήκοντά της το απόγευμα της Πέμπτης.


Κατά την επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία επρόκειτο να συναντήσει ντόπιους, συμπεριλαμβανομένων μαθητών σχολείου στο Hillsborough, County Down, αφού το χωριό ονομάστηκε επίσημα σε Royal Hillsborough. 

 

Η βασίλισσα σχεδίαζε επίσης να παραστεί σε εκκλησιαστική λειτουργία στο Armagh την Πέμπτη για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

Την περασμένη εβδομάδα είχε φωτογραφηθεί χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι δημόσια για πρώτη φορά σε μια μεγάλη εκδήλωση, όταν παρευρέθηκε σε μια λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας.

 

Εκπρόσωπος του παλατιού είπε ότι «μετά από ιατρικές συμβουλές για να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, η βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα για κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις, επιστρέφοντας στο κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι και παραμένει σε καλή διάθεση».

 

 

 

Με πληροφορίες του Guardian