Στο έλεος του κυκλώνα - «βόμβα» η βόρεια Αμερική: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - «Κρίση επικών διαστάσεων»

Στο έλεος του κυκλώνα - «βόμβα» η βόρεια Αμερική: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - «Κρίση επικών διαστάσεων» Facebook Twitter
Φωτ.: Chicago Tribune
0

Τουλάχιστον 38 είναι οι νεκροί από το ακραίο κύμα πολικού ψύχους που πλήττει ΗΠΑ και Καναδά. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, 34 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ, με την πόλη του Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου το ύψος του χιονιού κατά τόπους έφτασε τα τρία μέτρα, να έχει πληγεί περισσότερο. Κάποια, μάλιστα, από τα θύματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και άλλα στο δρόμο, μέσα στο χιόνι.

Άλλοι τέσσερις είναι οι νεκροί στον Καναδά, μετά από ανατροπή λεωφορείου λόγω ολισθηρότητας σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία. 

Το εύρος της ψυχρής καταιγίδας είναι άνευ προηγουμένου, λένε οι ειδικοί, καθώς εκτείνεται από τον Καναδά, μέχρι το Ρίο Γκράντε τού Νότου. 

Στο έλεος του κυκλώνα - «βόμβα» η βόρεια Αμερική: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - «Κρίση επικών διαστάσεων» Facebook Twitter
Φωτ.: Chicago Tribune

«Πρόκειται για την πιο ολέθρια κακοκαιρία στη μακρά ιστορία του Μπάφαλο. Είναι μια κρίση επικών διαστάσεων» ανέφερε η Κάθι Χότσουλ, κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά . «Έχω δει όλες τις μεγάλες χειμερινές καταιγίδες των 60 τελευταίων ετών», είπε. «Αυτή εδώ είναι η χειρότερη».

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το κύμα ψύχους θα υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, παρόλα αυτά συνιστούν στους πολίτες να ταξιδέψουν μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο. 

Πάνω από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Στο έλεος του κυκλώνα - «βόμβα» η βόρεια Αμερική: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - «Κρίση επικών διαστάσεων» Facebook Twitter
Φωτ.: Chicago Tribune

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Όμως μερικοί επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών αρχών, πρόσθεσε.

Στο έλεος του κυκλώνα - «βόμβα» η βόρεια Αμερική: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - «Κρίση επικών διαστάσεων» Facebook Twitter
Φωτ.: Chicago Tribune

Χάος και στον Καναδά

Η καταιγίδα έπληξε και τον Καναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών από το Τορόντο προς την Οτάβα και το Μόντρεαλ ακυρώθηκαν εξάλλου την ημέρα των Χριστουγέννων μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου, σύμφωνα με την καναδική υπηρεσία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM