Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό

Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό Facebook Twitter
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο διατυπώθηκαν και σήμερα από την τουρκική πλευρά, αυτή την φορά από τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατά τη συνάντησή του με Ευρωπαίους διπλωμάτες ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε μεν πως η Άγκυρα δεν επιθυμεί μία σύρραξη στο Αιγαίο, προσθέτοντας δε πως στο πέλαγος υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «λάθος» την προοπτική στρατικοποίησής τους.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως οι επιχειρήσεις της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και της Ελλάδας συνιστούν μονομερείς ενέργειες που δεν λαμβάνουν υπόψη τους Τουρκοκύπριους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος.

Απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις έδωσε σήμερα από τη Λέσβο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα», τόνισε ο υπουργός, εξερχόμενος από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM