Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό

Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό Facebook Twitter
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο διατυπώθηκαν και σήμερα από την τουρκική πλευρά, αυτή την φορά από τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατά τη συνάντησή του με Ευρωπαίους διπλωμάτες ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε μεν πως η Άγκυρα δεν επιθυμεί μία σύρραξη στο Αιγαίο, προσθέτοντας δε πως στο πέλαγος υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «λάθος» την προοπτική στρατικοποίησής τους.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως οι επιχειρήσεις της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και της Ελλάδας συνιστούν μονομερείς ενέργειες που δεν λαμβάνουν υπόψη τους Τουρκοκύπριους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος.

Απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις έδωσε σήμερα από τη Λέσβο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα», τόνισε ο υπουργός, εξερχόμενος από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM