Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό

Στo Αιγαίο υπάρχουν 156 τουρκικά νησιά και βραχονησίδες, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό αρχηγό Facebook Twitter
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο διατυπώθηκαν και σήμερα από την τουρκική πλευρά, αυτή την φορά από τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατά τη συνάντησή του με Ευρωπαίους διπλωμάτες ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε μεν πως η Άγκυρα δεν επιθυμεί μία σύρραξη στο Αιγαίο, προσθέτοντας δε πως στο πέλαγος υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «λάθος» την προοπτική στρατικοποίησής τους.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως οι επιχειρήσεις της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και της Ελλάδας συνιστούν μονομερείς ενέργειες που δεν λαμβάνουν υπόψη τους Τουρκοκύπριους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος.

Απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις έδωσε σήμερα από τη Λέσβο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα», τόνισε ο υπουργός, εξερχόμενος από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM