ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο

Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουγκάντα εγκατέλειψαν το διαδίκτυο μετά την επιβολή φόρου που επιβλήθηκε στη χρήση των social media και στις χρηματικές συναλλαγές που γίνονται από κινητά τηλέφωνα.

Μια ημερήσια εισφορά, που εισήχθη τον Ιούλιο για να αυξήσει τα έσοδα, επηρεάζει περισσότερες από 60 online πλατφόρμες, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Twitter. Για να χρησιμοποιήσουν τέτοιους ιστότοπους, οι κάτοικοι της Ουγκάντα αναμένεται να καταβάλλουν φόρο περίπου 5 σεντς την ημέρα.

Κατά τους τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της εισφοράς, ο αριθμός των συνδρομών διαδικτύου μειώθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή Επικοινωνιών της Ουγκάντα. Αυτή η ραγδαία μείωση προκαλεί φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία.

Τη στιγμή που επιβλήθηκε ο φόρος, ο David Bahati, υπουργός Οικονομικών της Ουγκάντα, δήλωσε ότι η νομοθεσία αποσκοπούσε στην αύξηση των εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, ο πρόεδρος Yoweri Museveni έγραψε στο υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο, προτρέποντας την εισαγωγή του φόρου ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών του «κουτσομπολιού» στο διαδίκτυο.

Οι επικριτές περιέγραψαν τον φόρο ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και προειδοποίησαν για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η έλλειψη επίσημων τραπεζικών υπηρεσιών στην Ουγκάντα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να στείλουν χρήματα μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Η μαζική φυγή χρηστών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει πληθαίνουν.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ