Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο

Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουγκάντα εγκατέλειψαν το διαδίκτυο μετά την επιβολή φόρου που επιβλήθηκε στη χρήση των social media και στις χρηματικές συναλλαγές που γίνονται από κινητά τηλέφωνα.

Μια ημερήσια εισφορά, που εισήχθη τον Ιούλιο για να αυξήσει τα έσοδα, επηρεάζει περισσότερες από 60 online πλατφόρμες, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Twitter. Για να χρησιμοποιήσουν τέτοιους ιστότοπους, οι κάτοικοι της Ουγκάντα αναμένεται να καταβάλλουν φόρο περίπου 5 σεντς την ημέρα.

Κατά τους τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της εισφοράς, ο αριθμός των συνδρομών διαδικτύου μειώθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή Επικοινωνιών της Ουγκάντα. Αυτή η ραγδαία μείωση προκαλεί φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία.

Τη στιγμή που επιβλήθηκε ο φόρος, ο David Bahati, υπουργός Οικονομικών της Ουγκάντα, δήλωσε ότι η νομοθεσία αποσκοπούσε στην αύξηση των εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, ο πρόεδρος Yoweri Museveni έγραψε στο υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο, προτρέποντας την εισαγωγή του φόρου ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών του «κουτσομπολιού» στο διαδίκτυο.

Οι επικριτές περιέγραψαν τον φόρο ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και προειδοποίησαν για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η έλλειψη επίσημων τραπεζικών υπηρεσιών στην Ουγκάντα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να στείλουν χρήματα μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Η μαζική φυγή χρηστών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει πληθαίνουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM