Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο

Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουγκάντα εγκατέλειψαν το διαδίκτυο μετά την επιβολή φόρου που επιβλήθηκε στη χρήση των social media και στις χρηματικές συναλλαγές που γίνονται από κινητά τηλέφωνα.

Μια ημερήσια εισφορά, που εισήχθη τον Ιούλιο για να αυξήσει τα έσοδα, επηρεάζει περισσότερες από 60 online πλατφόρμες, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Twitter. Για να χρησιμοποιήσουν τέτοιους ιστότοπους, οι κάτοικοι της Ουγκάντα αναμένεται να καταβάλλουν φόρο περίπου 5 σεντς την ημέρα.

Κατά τους τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της εισφοράς, ο αριθμός των συνδρομών διαδικτύου μειώθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή Επικοινωνιών της Ουγκάντα. Αυτή η ραγδαία μείωση προκαλεί φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία.

Τη στιγμή που επιβλήθηκε ο φόρος, ο David Bahati, υπουργός Οικονομικών της Ουγκάντα, δήλωσε ότι η νομοθεσία αποσκοπούσε στην αύξηση των εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, ο πρόεδρος Yoweri Museveni έγραψε στο υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο, προτρέποντας την εισαγωγή του φόρου ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών του «κουτσομπολιού» στο διαδίκτυο.

Οι επικριτές περιέγραψαν τον φόρο ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και προειδοποίησαν για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η έλλειψη επίσημων τραπεζικών υπηρεσιών στην Ουγκάντα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να στείλουν χρήματα μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Η μαζική φυγή χρηστών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει πληθαίνουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM