Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο

Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο στα social media και εκατομμύρια άνθρωποι αποχώρησαν από το διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουγκάντα εγκατέλειψαν το διαδίκτυο μετά την επιβολή φόρου που επιβλήθηκε στη χρήση των social media και στις χρηματικές συναλλαγές που γίνονται από κινητά τηλέφωνα.

Μια ημερήσια εισφορά, που εισήχθη τον Ιούλιο για να αυξήσει τα έσοδα, επηρεάζει περισσότερες από 60 online πλατφόρμες, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Twitter. Για να χρησιμοποιήσουν τέτοιους ιστότοπους, οι κάτοικοι της Ουγκάντα αναμένεται να καταβάλλουν φόρο περίπου 5 σεντς την ημέρα.

Κατά τους τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της εισφοράς, ο αριθμός των συνδρομών διαδικτύου μειώθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή Επικοινωνιών της Ουγκάντα. Αυτή η ραγδαία μείωση προκαλεί φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία.

Τη στιγμή που επιβλήθηκε ο φόρος, ο David Bahati, υπουργός Οικονομικών της Ουγκάντα, δήλωσε ότι η νομοθεσία αποσκοπούσε στην αύξηση των εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, ο πρόεδρος Yoweri Museveni έγραψε στο υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο, προτρέποντας την εισαγωγή του φόρου ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών του «κουτσομπολιού» στο διαδίκτυο.

Οι επικριτές περιέγραψαν τον φόρο ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και προειδοποίησαν για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η έλλειψη επίσημων τραπεζικών υπηρεσιών στην Ουγκάντα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να στείλουν χρήματα μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Η μαζική φυγή χρηστών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει πληθαίνουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM