Στην Κύπρο ξαναβάζουν μάσκα από σήμερα- Στους κλειστούς χώρους

Πολίτες στην Κύπρο με μάσκα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Υποχρεωτική είναι από σήμερα ξανά η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Κύπρο, μέτρο που ισχύει για άτομα ηλικίας από 12 ετών και άνω. 

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου καταγράφηκαν 14.914 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 13,42%, καθώς διενεργήθηκαν συνολικά 111.137 τεστ κορωνοϊού. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 97 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι οχτώ είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας είναι διασωληνωμένος. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 530.510 μολύνσεις στην Κύπρο, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων με τελική αιτία τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 1.079. 

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται όσοι πίνουν ή τρώνε, όσοι ταξιδεύουν με ΙΧ, άτομα που αθλούνται (π.χ. σε γυμναστήρια ή σχολές χορού), μάγειρες, άνθρωποι με ειδικές γνωσιακές ικανότητες/ψυχικές/αναπτυξιακές διαταραχές, πολίτες με σοβαρό νευρολογικό/νευρομυϊκό νόσημα που δεν τους επιτρέπει να χειριστούν τη μάσκα και όσοι έχουν ανατομικές γναθοπροσωπικές παραλλαγές/δυσμορφίες ή/και τραυματισμό.

Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται στον πολίτη και όχι στην επιχείρηση. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM