Η Τετάρτη δεν ήταν μια καλή μέρα για τους προληπτικούς Ναπολιτάνους καθώς το αίμα του Αγίου Τζενάρο, προστάτη της πόλη, δεν υγροποιήθηκε παρά τις επανειλημμένες προσευχές των πιστών.

 

Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για κακό οιωνό.

 

Η ιστορία ξεκίνησε από το φιαλίδιο που περιέχει το φερόμενο ως αποξηραμένο αίμα του μάρτυρα του 4ου αιώνα. Αυτό τίθεται για προσκύνημα του κοινού τρεις φορές το χρόνο στον καθεδρικό ναό της πόλης και οι πιστοί προσεύχονται για την υγροποίησή του, γνωστό ως «Θαύμα του Σαν Τζενάρο».

 

Αυτό όμως δεν συνέβη φέτος. Χθες πολλοί προσευχήθηκαν για ώρες και ακολούθησε ειδική λειτουργία το απόγευμα, αλλά το αίμα του πολιούχου της Νάπολης παρέμεινε στέρεο.

 

Οι επιστήμονες λένε ότι η ουσία μέσα στο σφραγισμένο φιαλίδιο φαίνεται να είναι αποξηραμένο αίμα.

 

Οι Ναπολιτάνοι, ωστόσο, γίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι εάν το αίμα δεν υγροποιηθεί την ημέρα της γιορτής του αγίου, στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά λιγότερο τις άλλες δύο ημέρες, όπου το φιαλίδιο τίθεται σε δημόσιο προσκύνημα: το Σάββατο πριν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και στις 16 Δεκεμβρίου.

 

Χθες, ο καρδινάλιος της πόλης, Crescenzio Sepe, είπε στους πιστούς να μην είναι υπερβολικά απογοητευμένοι. «Αν κάτι πρέπει να "λιώσει", είναι οι καρδιές των ανθρώπων», είπε.

 

Οι προκαταλήψεις είχαν υποδαυλιστεί πριν 40 χρόνια: Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1980, το αίμα του αγίου δεν είχε υγροποιηθεί και δύο μήνες αργότερα ένας τεράστιος σεισμός έπληξε τη νότια Ιταλία, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. 

 

 

Με πληροφορίες του Reuters/LaReppublica

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr