Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κύρια πηγή μαριχουάνας για τις ευρωπαϊκές χώρες η Αλβανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κύρια πηγή μαριχουάνας για τις ευρωπαϊκές χώρες η Αλβανία Facebook Twitter
1

Με βάση την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο, η Αλβανία αποτελεί κύρια πηγή παραγωγής κάνναβης για τις ευρωπαϊκές χώρες και ταυτόχρονα σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη.

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών. Με εξαίρεση τη μαριχουάνα, η χρήση άλλον ναρκωτικών δεν είναι σημαντική» αναφέρει η έκθεση και προσθέτει: «Το 2015 οι αρχές πραγματοποίησαν μια σειρά από συλλήψεις και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τους καλλιεργητές και τα δίκτυα των λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ιταλικές αρχές και την αυξημένη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της αστυνομίας».

Βασιζόμενη σε στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, η έκθεση υποστηρίζει ότι «κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2015, κατασχέθηκαν 6,87 τόνοι μαριχουάνας, καταστράφηκαν 689.815 χασισόδεντρα σε έκταση 44 στρεμμάτων, μετά τον εντοπισμό από αέρος, από τις ιταλικές αρχές, ενώ κατασχέθηκαν 55,3 κιλά ηρωίνης και 26,4 κιλά κοκαΐνης».

Η Αλβανία εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM