Standard and Poor's και Fitch υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας

Standard and Poor's και Fitch υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας Facebook Twitter
0

Οι οίκοι αξιολόγησης Standard and Poor's και Fitch Ratings υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας την Παρασκευή.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας, διότι θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κήρυξης χρεοκοπίας, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους.


Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το αξιόχρεο της λατινοαμερικάνικης χώρας στη βαθμίδα CC (από CCC-), με αρνητική προοπτική.


Λίγες ώρες νωρίτερα, και ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings γνωστοποίησε ότι υποβάθμισε (τοποθετώντας τη στη βαθμίδα C) την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαδούρο ότι θα καλέσει τους πιστωτές σε μια συνάντηση τη 13η Νοεμβρίου για να εξεταστεί η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους—ύψους 155 δισεκ. δολαρίων—της Βενεζουέλας, η οποία δοκιμάζεται από μια σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση. Ο Φιτς έκρινε επίσης ότι «μια στάση πληρωμών είναι πολύ πιθανή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM