Σταϊνμάιερ για μεταναστευτικό: Πρέπει να μπει όριο στις αφίξεις

Σταϊνμάιερ για μεταναστευτικό: Πρέπει να μπει όριο στις αφίξεις των προσφύγων Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Την άποψη πως πρέπει να επιβληθεί ένα όριο στον αριθμό των μεταναστών που μπαίνουν στη Γερμανία, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Χρειαζόμαστε όριο στον αριθμό των αφίξεων, δεν τίθεται ζήτημα για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας χθες το βράδυ στο ARD για το μεταναστευτικό, ο κ. Στάινμαϊερ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γερμανίας επισήμανε πως δεν υπάρχει εύκολη λύση στο μεταναστευτικό, ένα ζήτημα που προκαλεί αδιέξοδα και εντάσεις στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σημείωσε πως χρειάζεται συνολική προσέγγιση στο μεταναστευτικό ζήτημα, όπως να επιβληθούν πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι στη Γερμανία αλλά και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ταχύτερες διαδικασίες απέλασης αιτούντων άσυλο που είτε οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί ή δεν έχουν πρακτικά πιθανότητα να εγκριθούν.

«Αν μπορέσουμε να χειριστούμε αυτή τη ρύθμιση, και δόξα τον Θεό έχουμε μπει στον δρόμο για αυτό, τότε ο αριθμός των αφίξεων στη Γερμανία θα μειωθεί», τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ, ενώ έκανε λόγο για «επίπονη δουλειά» που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σολτς: Υπερβολικά πολλοί οι μετανάστες που θέλουν να μπουν στη Γερμανία

Το μεταναστευτικό έχει γίνει ξανά ένα θέμα προτεραιότητα για τη Γερμανία, την ώρα που το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD καταγράφει ανησυχητική άνοδο στα ποσοστά του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι «ο αριθμός των προσφύγων που θέλουν να μπουν στη Γερμανία είναι υπερβολικά υψηλός αυτή την περίοδο».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς, είχε προκαλέσει αντιδράσεις μετά από αναφορές του για αιτούντες άσυλο που κατ’ αυτόν θα έπρεπε να έχουν απελαθεί ήδη αφού οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν αλλά «πάνε στον οδοντίατρο και φτιάχνουν τα δόντια τους».

«Έχω την ελπίδα πως αφού το αφήσουμε πίσω μας αυτό, θα δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα στο οποίο τα δημοκρατικά κόμματα θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους», σημείωσε από την πλευρά του ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως συμβολικός αλλά θεωρείται σημαντικός για τη διαμόρφωση της κοινωνικής γνώμης στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM