Στα κατεχόμενα της Κύπρου απόψε ο Τσαβούσογλου

Στα κατεχόμενα της Κύπρου απόψε ο Τσαβούσογλου Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φθάνει αργά απόψε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Η επίσκεψη, αν και προγραμματισμένη, έρχεται χρονικά σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο λόγω της αποχώρησης, την περασμένη βδομάδα, του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Αύριο ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει χωριστές επαφές με τον Μουσταφά Ακιντζί, τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και τον «υπουργό» Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

 

Ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι «δεν κάνει τα απαιτούμενα βήματα για την αντιμετώπιση της νέας (σ.σ: λόγω της απόφασης της Βουλής για αναφορά του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία) κρίσης στις συνομιλίες».

 

Επίσης, σημειώνει ότι «στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει προεδρικό σύστημα και το πολίτευμα παρέχει στον κ. Αναστασιάδη τις απαιτούμενες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM