ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Το Spotify άνοιξε πόλεμο με την Apple επειδή το App Store απέρριψε τα audio books

Το Spotify άνοιξε πόλεμο με την Apple επειδή το App Store απέρριψε τα audio books Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η υπηρεσία streaming μουσικής, Spotify, επιτίθεται ανοιχτά στην Apple για μονοπωλιακές τακτικές, καθώς εκείνη λαμβάνει το 30% από όλες τις αγορές που γίνονται μέσω του App Store.

«Αντικατοπτρίζει τις καθόλου ανταγωνιστικές πρακτικές της Apple σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Χάρι Κλαρκ, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Spotify, στο CNN.

Το Spotify αρνείται να δώσει το τεράστιο ποσοστό 30% του μεριδίου της επιχείρησης στην Apple. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η εταιρεία να πουλά ηχητικά βιβλία (audio books), κάτι το οποίο προσπαθεί να κάνει μέσα από την εφαρμογή Spotify για iOS.

Το Spotify, αντ’ αυτού, κατέληξε σε τρεις προτάσεις, οι οποίες πίστευε ότι ήταν σύμφωνες με τις πολιτικές της Apple. Όμως, όλες απορρίφθηκαν μετά την υποβολή τους σε ελέγχους, αναγκάζοντας την εταιρεία να εγκαταλείψει την προσφορά στους πελάτες της μιας οδού για αγορές ηχητικών βιβλίων.

Οι χρήστες του iOS που περιηγούνται στη βιβλιοθήκη ακουστικών βιβλίων του Spotify και πατούν σε μια επιλογή, δέχονται τελικά ένα μήνυμα: «Θέλετε να ακούσετε; Δεν μπορείτε να αγοράσετε ηχητικά βιβλία στην εφαρμογή».

Ενώ το Spotify δεν έχει τη δυνατότητα να αναγκάσει την Apple να δεχτεί το αίτημά του, χρησιμοποιεί την μεταξύ τους αψιμαχία για να επιτεθεί στην Apple, εστιάζοντας την προσοχή στον φόρο 30%, ο οποίος επικρίνεται εδώ και καιρό. 

Ο δημόσιος πόλεμος του Spotify με την Apple αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης τον τελευταίο καιρό, που ακολουθούν εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας που έχουν βάλει στο στόχαστρο τo iPhone.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Διεθνή / «Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Ποιος είναι ο 59χρονος Τζορτζ Κουρτς που ξεκίνησε από το Νιου Τζέρσι κι έχασε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα - Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και η ταραχή του για το μπλακ άουτ
LIFO NEWSROOM
Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

Σαν Σήμερα / Η επέτειος των 55 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

20 Ιουλίου 1969: η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε σύσσωμη τότε την κορύφωση της διαστημικής περιπέτειας της ανθρωπότητας. Στην εποχή μας, με τις διάφορες streaming πλατφόρμες, ούτε μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να δούμε όλοι την ίδια ώρα.