Der Spiegel: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο πρώην Καγκελάριος Βίλι Μπραντ

Spiegel: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο πρώην Καγκελάριος Βίλι Μπραντ - Facebook Twitter
Πληροφοριοδότης της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας CIC φέρεται να ήταν ο Βίλι Μπραντ σύμφωνα με το Spiegel - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Βίλι Μπραντ πιστεύεται ότι υπήρξε πληροφοριοδότης της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (CIC, Counter Intelligence Corps) επί τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Ο Μπραντ, που υπηρέτησε ως καγκελάριος από το 1969 μέχρι το 1974, παρείχε πληροφορίες στη CIC από το 1948 μέχρι τις 17 Μαρτίου 1952.

Το περιοδικό γράφει ότι ο Μπραντ ενημέρωνε τη CIC για την FDJ, τη νεολαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SED). Υποστηρίζει επίσης ότι έδινε πληροφορίες για τα ναυπηγεία, τα εργοστάσια, το σιδηροδρομικό σύστημα και το τηλεφωνικό δίκτυο του σοβιετικού στρατού.

Spiegel: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο πρώην Καγκελάριος Βίλι Μπραντ - Facebook Twitter

Σύμφωνα με πηγές, συναντήθηκε με τους συνδέσμους του στη CIC, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν αξιόπιστο, περισσότερες από 200 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια και έφερε την κωδική ονομασία "O-35-VIII".

Ο Μπραντ, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1971, παραιτήθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Γκύντερ Γκιγιόμ, ο στενός σύμβουλός του και δεξί του χέρι, ήταν πράκτορας της Στάζι. Πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 1992 στο Ούνκελ, κοντά στη Βόννη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM