Σπάνια παραδοχή Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις ρωσοκρατούμενες περιοχές στην Ουκρανία

Σπάνια παραδοχή Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις ρωσοκρατούμενες περιοχές στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL/POOL
0

 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως η κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανία που έχει προσαρτήσει η Μόσχα είναι «εξαιρετικά δύσκολη». Πρόκειται για μία από τις σπάνιες δημόσιες παραδοχές του ότι η εισβολή του δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

«Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας είναι εξαιρετικά δύσκολη» δήλωσε σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία προς τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Πούτιν διέταξε τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) να εντείνουν την επιτήρηση της ρωσικής κοινωνίας και των συνόρων της χώρας για την καταπολέμηση της «εμφάνισης νέων απειλών» από το εξωτερικό και των προδοτών στο εσωτερικό.

Προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση στα προσαρτημένα ουκρανικά εδάφη και διέταξε την FSB να διασφαλίσει την «ασφάλεια» των ανθρώπων που ζουν εκεί.Η Δύση έχει επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία και το ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό άνω των επτά μηνών έναντι του δολαρίου την Τρίτη, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να περιορίσει τις τιμές του φυσικού αερίου, ενός από τα σημαντικότερα ρωσικά εξαγώγιμα προϊόντα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM