«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα

«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 20.000 νέοι απείχαν από τα μαθήματά τους, σήμερα, για μία ακόμη φορά, στο Βερολίνο, για να διαδηλώσουν κατά της υπερθέρμανσης.

Στη διαδήλωση βρισκόταν και η Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία, η οποία έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο πλέον κίνημα υπέρ της προστασίας του πλανήτη. «Θέλουμε ένα μέλλον. Ζητάμε πάρα πολλά;» είπε η 16χρονη ακτιβίστρια, που προέτρεψε τους νέους να παραμείνουν το ίδιο μαχητικοί. «Δεν βρισκόμαστε παρά μονάχα στην αρχή» σημείωσε.

«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα Facebook Twitter
H Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 20.000, όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, περί τους 25.000 πλημμύρισαν τους δρόμους, σύμφωνα με τους διοργανωτές του κινήματος «FridaysforFuture».

«Οι παλαιότερες γενιές δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη κρίση της ανθρωπότητας» συνέχισε η Τούνμπεργκ, που έδωσε για πρώτη φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης παρέμβασής της, όπου μίλησε στα αγγλικά. Περιορίζονται να «μας χτυπούν ελαφρά στο κεφάλι και να μας λένε, όλα θα τακτοποιηθούν (...)». «Όμως, εμείς πρέπει να ανησυχούμε. Πρέπει να πανικοβληθούμε!» υπογράμμισε η έφηβη ακτιβίστρια.

«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα Facebook Twitter

Όπως κάθε Παρασκευή, εδώ και πολλές εβδομάδες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο.

Στα πλακάτ που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα, όπως «Σώστε τον πλανήτη μας» ή «Το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα, είναι το χιόνι».

Κατόπιν, το πλήθος κατευθύνθηκε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Θα συνεχίσουμε την αποχή από τα μαθήματα κάθε Παρασκευή, διότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, σε σχέση με το κλίμα. Πρέπει να τραβήξουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης» δήλωσε μία από τις διοργανώτριες της κινητοποίησης, η Φραντζίσκα Βέσελ.

«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα Facebook Twitter
«Σώστε τον πλανήτη μας»: Τουλάχιστον 20.000 μαθητές στους δρόμους του Βερολίνου για το κλίμα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM