Σορός αγνοούμενου βρέθηκε μέσα σε παγετώνα 28 χρόνια μετά

Σορός αγνοούμενου βρέθηκε μέσα σε παγετώνα 28 χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Unsplash
0

Το πτώμα ενός άνδρα που αγνοούνταν για 28 χρόνια βρέθηκε σε έναν λιωμένο παγετώνα στη μακρινή και ορεινή περιοχή Κοχιστάν του Πακιστάν.

Ένας βοσκός ανακάλυψε τη σορό, η οποία ήταν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένη. Μαζί με το πτώμα βρέθηκε και μια ταυτότητα με το όνομα Naseeruddin. Η αστυνομία κατάφερε να το συνδέσει με έναν άνδρα που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή τον Ιούνιο του 1997, αφού έπεσε σε ρωγμή παγετώνα κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.

Σορός αγνοούμενου βρέθηκε μέσα σε παγετώνα 28 χρόνια μετά Facebook Twitter
Η ταυτότητα του αγνοούμενου άντρα/Φωτογραφία: Omar Khan

Η περιοχή έχει δεχτεί λιγότερες χιονοπτώσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι παγετώνες να εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και να λιώνουν πιο γρήγορα. Ειδικοί ανέφεραν πως η ανακάλυψη του πτώματος δείχνει πώς η κλιματική αλλαγή έχει επιταχύνει το λιώσιμο των παγετώνων.

«Αυτό που είδα ήταν απίστευτο», δήλωσε στο BBC Urdu ο βοσκός που βρήκε τη σορό. «Το σώμα ήταν άθικτο. Τα ρούχα δεν είχαν καν σκιστεί».

Μόλις η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον Naseeruddin, οι ντόπιοι άρχισαν να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο ίδιος.

Ο Naseeruddin είχε σύζυγο και δύο παιδιά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε ταξίδευε με τον αδερφό του, Kathiruddin, πάνω σε άλογα. Η αστυνομία δήλωσε πως μία οικογενειακή διαμάχη είχε αναγκάσει τους δύο άνδρες να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Ο Kathiruddin είπε στο BBC Urdu ότι είχαν φτάσει στην κοιλάδα εκείνο το πρωί και γύρω στο μεσημέρι, ο αδερφός του μπήκε σε ένα σπήλαιο. Όταν δεν επέστρεψε, ο ίδιος τον αναζήτησε μέσα στο σπήλαιο – και ζήτησε βοήθεια από άλλους της περιοχής για περαιτέρω έρευνες. Όμως δεν τον βρήκαν ποτέ.

Όταν ένα ανθρώπινο σώμα πέφτει σε παγετώνα, το ακραίο ψύχος το παγώνει γρήγορα, εμποδίζοντας τη σήψη, εξήγησε ο καθηγητής Muhammad Bilal, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Comsats της Ισλαμαμπάντ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM