Σώος από συντριβή ελικοπτέρου βγήκε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού

Σώος από συντριβή ελικοπτέρου βγήκε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Facebook Twitter
EPA
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Μεξικό, την Παρασκευή.

Σώοι, από το ελικόπτερο, βγήκαν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα που επέβαιναν σε αυτό, ενώ νεκροί είναι δύο πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος, την ώρα που το ελικόπτερο επιχειρούσε να προσγειωθεί. 

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.


Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.


Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.


Πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, που στοίχισε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM