Σόιμπλε: «Η Ελλάδα φταίει για την Ισπανία»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα φταίει για την Ισπανία» Facebook Twitter
0

Κατά κάθε ιδέας χαλάρωσης της δημοσιονομικής «δίαιτας» τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt. Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για Ελλάδα και Ισπανία, ρίχνοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στη χώρα μας για τα δεινά των Ισπανών. «Η Ισπανία έχει κάνει «τα πάντα σωστά» σε ό,τι αφορά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά "υποφέρει από τις επιπτώσεις της μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα», λέει ο  Κ. Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε  τόνισε ακόμη ότι η δημοσιονομική συνθήκη είναι το πρώτο μέτρο για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση και η τραπεζική ένωση μπορεί να συμβεί μόλις όμως καθιερωθεί πρώτα η δημοσιονομική ένωση.

Επέμεινε επίσης στην αντίθεση της Γερμανίας  στο να μοιραστεί από κοινού το χρέος της ευρωζώνης, μέσω εργαλείων όπως τα ευρωομόλογα, για να περιοριστεί η κρίση χρέους.

Αυτό που υποστηρίζει η Γερμανία, κατά τον υπουργό Οικονομικών, είναι η εισαγωγή ενός φόρου στη χρηματοοικονομική αγορά, με όσο το δυνατό περισσότερους μετέχοντες και επίσης να περιλαμβάνει τα παράγωγα.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα», κατ' αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία «ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση» της Ευρωζώνης» λέει ακόμη ο Σοιμπλε.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM