Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review
0

Ηλεκτρική σκούπα- ρομπότ τράβηξε φωτογραφίες μιας γυναίκας ενώ καθόταν στην τουαλέτα, με τις εικόνες να καταλήγουν να κοινοποιούνται στο Facebook.

Η iRobot Roomba μπήκε στο μπάνιο και τράβηξε προσωπικές φωτογραφίες της γυναίκας, οι οποίες στη συνεχεία κατέληξαν να κυκλοφορούν σε κλειστές ομάδες στα social media.

Τις εικόνες συνέλεξαν εξελιγμένα μοντέλα ρομπότ καθαρισμού και στάλθηκαν στην Scale AI, μια start-up λογισμικού με συμβασιούχους εργαζόμενους από όλο τον κόσμο.

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review

Η δουλειά τους είναι να κατηγοριοποιούν δεδομένα, που μετά χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, όπως στην περίπτωση της σκούπας- ρομπότ.

Αυτό τα βοηθά να χαρτογραφούν με μεγαλύτερη ακρίβεια το περιβάλλον τους στο σπίτι, να αποφεύγουν εμπόδια, να κατανοούν το μέγεθος ενός δωματίου και να προσαρμόζουν καλύτερα το μοτίβο καθαρισμού του.

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review

Οι εικόνες κοινοποιήθηκαν διαδικτυακά σε Facebook και Discord το 2020 και αποτελούσαν στιγμιότυπα από φωτογραφίες μέσα σε σπίτια από όλη την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

«Οι φωτογραφίες διαφέρουν ως προς τον τύπο και το περιεχόμενο. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα που είδαμε ήταν η σειρά φωτογραφιών βίντεο που απεικονίζουν τη νεαρή γυναίκα στην τουαλέτα, με το πρόσωπό της να αποκρύπτεται μεν στην κύρια εικόνα αλλά να είναι ακάλυπτο στα δεδομένα των λήψεων παρακάτω», αναφέρει δημοσίευμα του MIT Technology Review.

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review

Η iRobot δήλωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση της συσκευής δόθηκε σε υπαλλήλους και εργολάβους, οι οποίοι είχαν υπογράψει συμφωνία ότι τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένου των βίντεο, θα αποστέλλονταν στην εταιρεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι σκούπες-ρομπότ έφεραν ένα φωτεινό πράσινο αυτοκόλλητο που έγραφε «βιντεοσκόπηση σε εξέλιξη» και ότι ήταν ευθύνη των εμπλεκομένων να «απομακρύνουν ο,τιδήποτε θεωρούν ευαίσθητο από οποιονδήποτε χώρο στον οποίο λειτουργεί το ρομπότ, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών».

Σκούπα- ρομπότ κατέγραψε γυναίκα στην τουαλέτα και οι εικόνες κατέληξαν στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ.: MIT Technology Review

Ο CEO της iRobot, Κόλιν Άνγκλ, δήλωσε στο MIT Technology Review ότι «η iRobot τερματίζει τη συνεργασία της με τον πάροχο υπηρεσιών που διέρρευσε τις εικόνες, διερευνά ενεργά το θέμα και λαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει στην αποτροπή παρόμοιας διαρροής από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών στο μέλλον».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM