Σκηνοθέτησε ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του για ασφαλιστική απάτη - 2,8 εκατ. δολ. το κέρδος

Σκηνοθέτησε ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του για ασφαλιστική απάτη - 2,8 εκατ. δολ. το κέρδος Facebook Twitter
Φωτ.: Germani Jewellery
0

Κοσμηματοπώλης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατηγορείται πως σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία σε ένα από τα καταστήματα που διατηρεί στη χώρα ώστε να εξαπατήσει την ασφαλιστική του εταιρεία και να κερδίσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια δολάρια. 

Το Germani Jewellery, του Michel Elias Germani, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κοσμηματοπωλείων στη χώρα και είχε σχεδιάσει κοσμήματα για σημαντικές προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος κατέθεσε στις αρχές πως ο ίδιος και υπάλληλοί του απειλήθηκαν από δύο αγνώστους, οι οποίοι μπήκαν σε κατάστημα που διατηρεί στο Σίδνεϊ προσποιούμενοι τους πελάτες. 

Ένας από τους δράστες τραυμάτισε μία υπάλληλο, ενώ απαίτησαν πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο. Αφότου πήραν αρκετά και ακριβά κοσμήματα, έδεσαν τον Germani και το προσωπικό του και το έσκασαν από το σημείο. 

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις υπόπτων για τη ληστεία. Ωστόσο, όπως είπε και αξιωματούχος, «κάτι δεν φαινόταν σωστό». Η έρευνα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα συνελήφθη ο κοσμηματοπώλης. 

Κρατείται για τον «σχεδιασμό και τον συντονισμό της ληστείας και επιχείρησε να εξαπατήσει μια ασφαλιστική εταιρεία» και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και συμβολή σε εγκληματική δραστηριότητα. 

Η αστυνομία διευκρίνισε πως η υπάλληλος που τραυματίστηκε από τον ληστή δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό και πίστευε πραγματικά ότι γινόταν ληστεία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM