Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter
0

 

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη γαλλική πόλη Νάντ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το θάνατο του νεαρού ακτιβιστή οικολόγου, Ρεμί Φρες, πριν από έξι ημέρες, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές που χτυπήθηκαν από κλομπ και οβίδες κρότου-λάμψης αλλά και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι αστυνομικοί έριξαν και πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χτυπώντας έναν διαδηλωτή στην πλάτη.

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter

Ένταση επικράτησε και στην Τουλούζη όπου η αρχικά ειρηνική συγκέντρωση, εξελίχθηκε σε συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με σκηνές πυρπόλησης κάδων και πετροπόλεμο.

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, χαρακτήρισε τα επεισόδια ως «εσκεμμένη βία» και «προσβολή στη μνήμη του Ρεμί Φρες».

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter

Ο Ρεμί Φρες, 21 ετών σκοτώθηκε από χειροβομβίδα που έσκασε στην πλάτη του,  στο εργοτάξιο ενός αμφιλεγόμενου φράγματος στο Σιβέν. Στα ρούχα του βρέθηκαν ίχνη ΤΝΤ.

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter

«Οι αναλύσεις που έγιναν στο σακίδιο του Ρεμί Φρεζ δεν έδειξαν καμία άλλη ουσία εκτός από TNT το οποίο περιέχεται στη χειροβομβίδα που χρησιμοποίησε η αστυνομία», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. «Αρα η έκρηξη της χειροβομβίδας ήταν αυτή που προκάλεσε τον θάνατο του Ρεμί Φρες», πρόσθεσε.

Σκηνές "αστικού πολέμου" στη Γαλλία Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM