Σκάνδαλο Theranos: Η Ελίζαμπεθ Χολμς άρχισε να εκτίει ποινή σε φυλακή του Τέξας

Σκάνδαλο Theranos: Η Ελίζαμπεθ Χολμς άρχισε να εκτίει την ποινή της σε φυλακή του Τέξας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Ελίζαμπεθ Χολμς ξεκίνησε από σήμερα να εκτίει την ποινή της σε φυλακή του Τέξας μετά την καταδίκη της σε κάθειρξη άνω των 11 ετών για απάτη όσον αφορά το λεγόμενο σκάνδαλο Theranos

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών (BOP) επιβεβαίωσε ότι η πρώην επιχειρηματίας έφτασε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μπράιαν.

Τον Ιανουάριο του 2022, έπειτα από τετράμηνη δίκη, η Χολμς καταδικάστηκε για εξαπάτηση των επενδυτών της εταιρείας Theranos, η οποία υποστήριζε ότι θα έφερνε «επανάσταση» στις ιατρικές διαγνώσεις. Προσέφυγε πολλές φορές στη δικαιοσύνη ζητώντας να μη φυλακιστεί ενόψει της εκδίκασης της έφεσής της (με την ελπίδα ότι θα ακυρωνόταν η καταδίκη της) όμως όλα τα αιτήματά της απορρίφθηκαν.

Η 39χρονη βρίσκεται πλέον σε μια γυναικεία φυλακή «ελάχιστης» ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της BOP, αυτές οι φυλακές διαθέτουν κοιτώνες, λίγους φύλακες και προγράμματα επανένταξης.

Η Theranos υποσχόταν ότι μέσω μιας επαναστατικής, νέας τεχνολογίας, θα μπορούσαν να γίνουν ιατρικές διαγνώσεις γρηγορότερα και φθηνότερα, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εργαστήρια, χρησιμοποιώντας μια ελάχιστη ποσότητα αίματος για πολλαπλές εξετάσεις.

Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ και η εταιρεία έκλεισε το 2018, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους επενδυτές που είχαν ενισχύσει με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το κεφάλαιό της. Η Χολμς ισχυριζόταν ανέκαθεν ότι ενήργησε καλόπιστα και δεν σκόπευε να εξαπατήσει τους επενδυτές.

Στα μέσα Μαΐου ο δικαστής Έντουαρντ Νταβίλα έκρινε ότι η Χολμς και ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της Theranos ο Ραμές «Σάνι» Μπαλγουάνι, θα πρέπει να επιστρέψουν από κοινού στους επενδυτές το ποσό των 452 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των επενδυτών ήταν και ο Ρούπερτ Μέρντοχ, στον οποίο οι δύο πρώην συνεταίροι οφείλουν 125 εκατομμύρια δολάρια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Χολμς ισχυριζόταν ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε τους δικηγόρος της, η αμοιβή των οποίων υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το περιοδικό Forbes υπολόγιζε ότι η περιουσία της Χολμς ανερχόταν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και την περιέγραφε ως «τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM