Σκάνδαλο στη Νορβηγία: H σύζυγός του υπουργού Δικαιοσύνης σκηνοθέτησε επιθέσεις σε βάρος της

Σκάνδαλο στη Νορβηγία: H σύζυγός του υπουργού Δικαιοσύνης σκηνοθέτησε επιθέσεις σε βάρος της Facebook Twitter
H Λάιλα Ανίτα Μπερτχόισεν κατηγορείται πως σκηνοθέτησε επιθέσεις εις βάρος της
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Τορ Μίκελ Βάρα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύντροφός του θεωρείται ύποπτη για μια σειρά εκφοβιστικών ενεργειών που είχαν ως στόχο να δώσει την εντύπωση ότι απειλείται η ζωή της.

«Ήταν μια δύσκολη υπόθεση και θα ήθελα πολύ να είχε περάσει... Θλίβομαι πραγματικά που τα πράγματα ήρθαν έτσι. Θα μας λείψει η συμβολή του στην κυβέρνηση», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βάρα.

Ο 53χρονος υπουργός δεν ασκούσε τα καθήκοντά του εδώ και 15 ημέρες, αφού αποκαλύφθηκε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούσαν τη σύντροφό του, Λάιλα Ανίτα Μπερτχόισεν. Σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως ότι θεωρείται ύποπτη.

«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για εμένα και την οικογένειά μου», σχολίασε ο Βάρα που δεν πρόλαβε να κλείσει έναν χρόνο στο υπουργείο.

Το φθινόπωρο του 2018 η Μπερτχόισεν κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός θιάσου επειδή παρουσίασε τις κατοικίες πολλών πολιτικών, μεταξύ των οποίων και τη δική της. Στόχος της παράστασης του θιάσου ήταν να καταγγείλει τα πρόσωπα εκείνα που επωφελούνται από μια Νορβηγία η οποία, όπως υποστήριζαν οι δημιουργοί, έχει γίνει ρατσιστική εφαρμόζοντας τον διαχωρισμό.

Έκτοτε, το ζεύγος δέχτηκε σειρά επιθέσεων, που τώρα η αστυνομία πιστεύει ότι τις οργάνωσε η ίδια η Μπερτχόισεν. Τον Δεκέμβριο το σπίτι και το αυτοκίνητό τους βανδαλίστηκαν, με έναν αγκυλωτό σταυρό και τη λέξη ρατσιστής στους τοίχους. Το αυτοκίνητο επίσης πυρπολήθηκε, ενώ ήταν σταθμευμένο μπροστά στο σπίτι, στα μέσα Μαρτίου.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Verdens Gang, η Μπερτχόισεν κατηγορούσε το θέατρο ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή της ενώ και η πρωθυπουργός είχε επικρίνει τον θίασο.

Η Μπερτχόισεν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της και πιστεύει ότι η αστυνομία κάνει λάθος, όπως είπε ο δικηγόρος της. «Δεν παρουσίασαν καμία απόδειξη και οι υποψίες τους βασίζονται σε περιστασιακά στοιχεία"», σχολίασε ο Τζον Κρίστιαν Έλντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης θα αναλάβει ένας συνεργάτης του Βάρα, ο Γιον Γκέοργκ Ντάλε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στους Bob Vylan την είσοδο στη χώρα μετά το σύνθημα για τους IDF στο Glastonbury

Διεθνή / Έρευνα στους Bob Vylan για σύνθημα με τους IDF στο Glastonbury – Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση έχει καταγραφεί ως «παραβίαση της δημόσιας τάξης», ενώ η εταιρεία που εκπροσωπούσε το συγκρότημα διέκοψε τη συνεργασία τους
LIFO NEWSROOM
Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

O Ζοχράν Μαμντάνι αρνήθηκε ότι είναι κομμουνιστής, όπως τον κατηγόρησε ο Τραμπ, αλλά επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους φόρους στους πλουσιότερους κατοίκους της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM