Σκάνδαλο σε αμερικανικό σχολείο με sexting μεταξύ μαθητών

Σκάνδαλο σε αμερικανικό σχολείο με sexting μεταξύ μαθητών Facebook Twitter
2

Η είδηση που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Αμερική αναφέρει πως περίπου εκατό μαθητές γυμνασίου σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, φωτογραφήθηκαν γυμνοί και 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting. Η υπόθεση που εχει προκαλέσει 'πονοκέφαλο' στις αρχές, αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Μερικοί έφηβοι στις φωτογραφίες αυτές δεν ήταν πάνω από 12 ή 13 ετών, γράφει η εφημερίδα The New York Times.
Οι παραβατικοί μαθητές, ανάμεσά τους πολλά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του γυμνασίου του Κάνον Σίτι αντιμετωπίζουν τώρα ποινικές διώξεις, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.


Την Τετάρτη, η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το σχολείο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι μαθητές "είχαν φωτογραφηθεί γυμνοί, εκθέτοντας απόκρυφα σημεία του σώματός τους ή τα εσώρουχά τους και οι φωτογραφίες αυτές είχαν κυκλοφορήσει ευρέως". Με τέτοιου είδους φωτογραφίες οι μαθητές κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται ότι στόχος της έρευνας είναι να καθορίσει αν ενήλικες είχαν συμμετάσχει στη διακίνηση των φωτογραφιών και ενδεχομένως αν πρόκειται για ένα πρόβλημα οργανωμένης παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο οι αρχές είναι ακόμη αρκετά επιφυλακτικές για την επόμενη κίνηση καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται μέχρι τώρα ανήλικα παιδιά.

Σκάνδαλο σε αμερικανικό σχολείο με sexting μεταξύ μαθητών Facebook Twitter
To σχολείο στο Κολοράντο


Οι αρχές στο Κάνον Σίτι, περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντένβερ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι έπειτα από πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν γυμνές, ημίγυμνες και με σεξουαλικά υπονοούμενα φωτογραφίες στο σχολείο του Κάνον Σίτι, όπου φοιτούν 1.100 μαθητές.
Ο σερίφης Πολ Σουλτς δήλωσε ότι ερευνητές κατάσχεσαν ένα κινητό που περιείχε "αρκετές εκατοντάδες" ακατάλληλες φωτογραφίες από έναν μαθητή του σχολείου. "Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε αυτό και θα ερευνήσουμε εάν υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου", υπογράμμισε και επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τη μικρή πόλη του Κάνον Σίτι. "Με τις νέες τεχνολογίες, αυτό συμβαίνει παντού. Μήπως οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν; Ασφαλώς ναι".


Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εφαρμογές όπως το Phone Vault για να κρύψουν τις φωτογραφίες αυτές από τους γονείς τους ή από τη διοίκηση του σχολείου. Σε ένα τηλέφωνο, το εικονίδιο της εφαρμογής μοιάζει με ψηφιακό υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν χρηματοκιβώτιο: όταν ο χρήστης εισάγει κωδικό εισόδου, αποκτά πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο.


"Αυτό διαρκεί χρόνια", είπε μια έφηβη του γυμνασίου του Κάνον Σίτι όταν ρωτήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRDO13 του δικτύου ABC, τονίζοντας ότι μερικοί μαθητές, κυρίως κορίτσια, είχαν δεχθεί πιέσεις για τις γυμνές φωτογραφήσεις.


Η διοίκηση του σχολείου του Κάνον Σίτι πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να προειδοποιήσει και να θορυβήσει τους γονείς για τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να κρύψουν γυμνές φωτογραφίες.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM
Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Διεθνή / Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Σε μια βραδιά γεμάτη επαίνους, ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε κορυφαίους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών όπως Apple, OpenAI και Google να τον ευχαριστούν για τη στήριξή του στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
LIFO NEWSROOM