Το σκάνδαλο Έπσταϊν φτάνει στη Γαλλία - Έρευνα των αρχών στο Παρίσι για σεξουαλικά εγκλήματα

Το σκάνδαλο Έπσταϊν φτάνει στη Γαλλία - Έρευνα των αρχών στο Παρίσι για σεξουαλικά εγκλήματα Facebook Twitter
0

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν ο Τζέφρι Έπσταϊν διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα στο γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων οπουδήποτε στον κόσμο διέταξε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο  Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. Ο μεγαλοεπενδυτής είχε μια κατοικία στη Λεωφόρο Φος, έναν από τους ακριβότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Ο 66χρονος αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει όμως ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του θα συνεχιστούν.

Στις 12 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του κατηγορούμενου, η μη κυβερνητική οργάνωση Innocence en danger (Αθωότητα σε κίνδυνο) ζήτησε από την εισαγγελία του Παρισιού να ερευνήσει την υπόθεση. Χθες, ανέφερε ότι έχει συγκεντρώσει δέκα μαρτυρίες από θύματα που κατήγγειλαν αξιόποινες πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν σε γαλλικό έδαφος.

Σε μια κατάθεση που χρονολογείται από το 2011 αλλά μόλις τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, μια γυναίκα κατηγορούσε τον Έπσταϊν ότι κακοποίησε πολύ νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία που του στάλθηκαν ως "δώρο γενεθλίων". Διαβεβαίωνε ότι τα κορίτσια αυτά στάλθηκαν στις ΗΠΑ από έναν πρώην συνεργάτη του, τον Γάλλο Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, τον ιδρυτή των πρακτορείων μοντέλων Karin Models και MC2 Model Management.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM