Σήμερα στη Θεσσαλονίκη― η μαφία του παραεμπορίου, ανενόχλητη καταλαμβάνει το κέντρο της πόλης

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη― η μαφία του παραεμπορίου, ανενόχλητη καταλαμβάνει το κέντρο της πόλης Facebook Twitter
3

 

Σε ολόκληρη την παραλία της Θεσσαλονίκης, από το Λευκό Πύργο ως και το λιμάνι, κι από τις δυο μεριές του δρόμου, μια από τις μεγαλύτερες σε τζίρο μαφίες του κόσμου μαζί με το πρεζεμπόριο, κάνει εντελώς ανενόχλητη τη δουλειά της, πουλώντας μαϊμούδες.

 

Και βεβαίως, μαφία δεν είναι οι μικροπωλητές, αλλά οι άνθρωποι και τα κυκλώματα που τους χρησιμοποιούν, για ένα κομμάτι ψωμί― όπως χρησιμοποιούν τους επαίτες και παλιότερα, τα παιδιά των φαναριών. 


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, λαλίστατος και ορθός τις περισσότερες φορές (και πολλάκις επαινεμένος από την LIFO), αποτυγχάνει έτσι να κάνει ένα από τα πρώτιστα της δουλειάς του: να προστατεύσει την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία της πόλης του από τις μαφίες.


Στα λόγια πολλοί θριαμβεύουν, στις πράξεις όμως είναι ελαττωματικοί.

 

 

 

 

 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αίσχος από την παραλία Θεσσαλονίκης που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Δεν μπορείς να κολλάς αυτοκόλλητα στα εμπορικά του κέντρου γράφοντας επάνω σε αυτά ότι ο Δήμος είναι ένα 'τεράστιο Mall', και να επιτρέπεις να πουλάνε 'μαϊμούδες' στα πεζοδρόμια και στην Νίκης.Τέσσερα μέτρα δρόμος, το ένα είναι για τους ποδηλάτες, τα δύο για τους παράνομους πωλητές, και να μένει για τους πεζούς ένα μέτρο. Όταν κάποια μέρα πέσει στην (βρώμικη) θάλασσα κάποιος ηλικιωμένος ή παιδάκι και πνιγεί τότε θα ξυπνήσει ο Μπουτάρης. Ως τότε ας κυνηγάει τα μαγαζιά που βγάζουν καμιά καρέκλα παραπάνω. Όταν πιάνουν τα πεζοδρόμια οι λαθρέμποροι αυτό λέγεται για τον Δήμαρχο πολυπολιτισμικότητα. Όταν τα πιάνουν οι μαγαζάτορες αυτό λέγεται αισχροκέρδεια. Ας μας πει ο Δήμαρχος τι πόλη θέλει τελικά.
Μια βόλτα στην παλιά παραλία μετατρέπεται σε επικίνδυνο σπορ: από τη μια ο ποδηλατόδρομος και οι ποδηλάτες που δικαίως διεκδικούν τον χώρο τους, από την άλλη το παραεμπόριο και στη μέση σάντουιτς το πιο ταλαίπωρο είδος πολιτών: οι πεζοί.