Σήμερα η Κύπρος είπε ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης

Σήμερα η Κύπρος είπε ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης Facebook Twitter
4

Με 39 ψήφους υπέρ, 12 εναντίον και 3 αποχές, η Ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο ενέκρινε το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση όχι μόνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για εκείνα της LGBT Κοινότητας καθώς το νομοσχέδιο ανοίγει μία νέα σελίδα για τη συμβίωση τόσο των ετερόφυλων ζευγαριών όσο και των ομόφυλων, αφού θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

 

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το μεγάλο βήμα που έγινε σήμερα στην Κύπρο. Οι βουλευτές μας αναγνώρισαν τη σημασία του συμφώνου συμβίωσης. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη LGBT κοινότητα, άλλα και για όλες τις περιθωριοποιημένες ομάδες!", δήλωσε, μιλώντας στο Antivirus, ο προέδρος της Accept – LGBT Cyprus, Κώστας Γαβριηλίδης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
O τιτλος με αποπλανησε. Νομιζα οτι επροκειται για πρωτοβουλια του ΟΗΕ! Μετα ειδα τις σημαιες και τα αρχικα LGBT και μπηκα στο νοημα. Η συμφωνια συμβιωσης GCTC μαλλον αργη.
Δείτε τώρα διαφορά... η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε το μακρινό 1951 - στην Κύπρο μόλις το 1998 και μάλιστα επιτακτικά, έπειτα από την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Modinos v. Cyprus (1993). Σε δεκαεπτά χρόνια έγινε στην Κύπρο η εξέλιξη που στην Ελλάδα δεν έχει γίνει σε εξήντα τέσσερα χρόνια... Οι ρυθμοί της κοινωνίας ποικίλλουν λοιπόν. Και για να είμαστε πιο ακριβείς οι πολιτικοί ενος κράτους είναι αυτοί που δίνουν το ρυθμό...
Και με κεντροδεξιά κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ναι μόνο μομφή για την εδώ αυτοαποκαλλούμενη προοδευτική κυβέρνηση, όχι μόνο τουλάχιστον. Πρέπει να τα βλέπει αυτά και η εδώ συντηρητική παράταξη μπας και δεν καταστεί irrelevant για καμιά δεκαετία. Τα περί παντοδυναμίας της εκκλησίας πλέον δεν πείθουν, είναι ένα άλλοθι για όσους φοβούνται να συγκρουστούν για να κάνουν τη δουλειά τους.