Σήμερα, για πρώτη φορά ψηφίζουν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας

Σήμερα, για πρώτη φορά ψηφίζουν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter
6

Άνοιξαν οι κάλπες στη Σαουδική Αραβία για τις δημοτικές εκλογές, την πρώτη ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες τόσο ως ψηφοφόροι, όσο και ως υποψήφιες.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να εισέρχονται σ' ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο του Ριάντ γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε  δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν χωριστά στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνείται στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες σε εκλογές.

Οι ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους και 900 υποψήφιες, οι οποίες πήραν για πρώτη φορά την άδεια να θέσουν υποψηφιότητα.


Όλοι διεκδικούν μια έδρα στα 284 δημοτικά συμβούλια, τα οποία είναι οι μόνες συνελεύσεις που αποτελούνται από αιρετούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν όμως περιορισμένες εξουσίες.


Στο σαουδαραβικό βασίλειο ισχύει μια αυστηρή εκδοχή του ισλάμ βάσει της οποίας οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν και πρέπει να έχουν την άδεια ενός άνδρα για να εργασθούν ή να ταξιδέψουν.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Τι κρίμα που όλος ο κόσμος διαδηλώνει εναντίον του Ισραήλ, γιατί είναι της μόδας πάντα ο αντισημιτισμός, αν και είναι πραγματική δημοκρατία και οι ΛΟΑΤ και οι γυναίκες έχουν απολύτως ίσα δικαιώματα, ζητούνε μαλιστα μποϊκοτάζ σε κάθε τομέα, αλλά κανείς από όλους αυτούς τους κομπλεξικούς και αδαείς υποκριτές, που δήθεν μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχει ξεστομίσει ούτε μισή κουβέντα για χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, όπου συντελείται πραγματικό άπαρτχαιντ και όχι κατα φαντασίαν.
Κατά του Ισδραίλ διαδηλώνουν γιατί ένας λαός που του φέρθηκαν με μεγάλη βαναυσότητα φέρετε με ίδια και μεγαλύτερη σε ένα άλλο χρησιμοποιώντας την δύναμη του.Δεύτερον νομίζω πως η γυναίκα δεν δικαιούται να πάρει διαζύγιο αν ο άντρας της δεν της το δώσει.Τρίτον το απαρτχάιντ ήταν ρατσιστικές και όχι σεξιστικές διακρίσεις.Τέταρτον μπορεί να συγκρίσεις το κακό Ιράν που δεν είναι σύμμαχος τον Αμερικανών με την σύμμαχο των Αμερικάνων Σαουδική Αραβία που είναι και τα δύο ισλαμικά κράτη, αλλά γα το ένα, αν και ακραίο, οι Αμερικανοί και όλος ο κόσμος κάνει την πάπια.https://www.youtube.com/watch?v=WiK8edivnwc
Είναι όλα τόσο ρόδινα αλήθεια;…The Sephardic Chief Rabbi of Jerusalem, Shlomo Amar, has said he believes homosexuality will “disappear” because Jerusalem is “disgusted” by it.He said: “I believe that this phenomenon [homosexuality] will wane and disappear, because most of the public is disgusted by it and detest it.”“The Torah called it an abomination and we certainly need to find more considered ways of fighting it.”http://www.pinknews.co.uk/2015/09/30/chief-rabbi-believes-disgusting-homosexuality-will-wane-and-disappear/______"The whole idea of the spiritual Jerusalem is becoming much stronger," says Rabbi Moshe Grylak, editor in chief of the ultra-Orthodox weekly Mishpacha. For decades,religious Jews, keen to remain near the Western Wall of the Second Temple, lived in the Old City or in a couple of neighborhoods outside. Today Jerusalem's entire north side teems with men in black and women in wigs(*) pushing baby carriages."(*) η συγκεκριμένη θεώρηση της θρησκεία τους, επιτάσσει στις γυναίκες να φορούν περούκες και κάλυμμα πάνω από τα μαλλιά τους(Orthodox Wig World) https://vimeo.com/102178024Όλο το παραπάνω και πολύ ενδιαφέρον κείμενο εδώ:http://finkorswim.com/wp-content/uploads/2012/08/The-Rise-of-the-Ultra-Orthodox-in-Israel-Printout-TIME.pdfhttp://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,2121074,00.html______και για 20η φορά, αφού λες τα ίδια και τα ίδια, κάθε φορά, σού link-άρω το εξής:"ΙsraelFreedom of Marriage: 00: severe restrictionsOnly recognized religious marriage ceremonies are allowed. For Jews, only weddings that are held according to strict Orthodox standards are accepted. There is no option for civil marriage or interfaith marriage. Weddings conducted outside of the country are recognized. 300,000 citizens are defined as "without religion" and they are unable to get married in the country.»http://marriage.hiddush.org/table ______Μήπως -επιτέλους- να βγάλεις τα "pinkwashed" "rose-tinted glasses" που φοράς; Αλλά μάλλον ζητάω πολλά από ένα άτομο που κατεβαίνει μ’ αυτή την σημαία (**) στο αθηναϊκό Pride. Δεν παραλείπεις να εκμεταλλεύεσαι, κάθε φορά, τα αδιαμφισβήτητα (πολύ) κακώς κείμενα των αραβικών χωρών, την ανελευθερία και τις παραβιάσεις για να ανακηρύξεις το Ισραήλ παράδεισο επί της Γης. Lame, ρε φίλε! Δεν είσαι -καν- ένας τύπος με γόνιμες θέσεις κατά του αντισημιτισμού, είσαι απλά ένας πωρωμένος.(**)http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.304810.1280410804!/image/1639810760.jpg_gen/derivatives/landscape_640/1639810760.jpg

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ