Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία «μαύρισε» τους λευκούς μαθητές σε ομαδική φωτογραφία

Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία «μαύρισε» τους λευκούς μαθητές σε ομαδική φωτογραφία Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η κίνημα μιας σχολής Καλών Τεχνών στη Γαλλία που κατηγορείται για ρατσισμό επειδή άλλαξε μέσω ψηφιακής επεξεργασίας το χρώμα δέρματος μερικών μαθητών για να φαίνεται πως διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στους μαθητές της. 

Συγκρίνοντας το πριν και το μετά στην ομαδική φωτογραφία των μαθητών της σχολής Emile-Cohl, που βρίσκεται στη Λυών, το αποτέλεσμα είναι ταυτόχρονα αστείο και εξοργιστικό. 


Στην αυθεντική φωτογραφία οι περισσότεροι μαθητές είναι λευκοί. Οπότε η σχολή είπε να «ρετουσάρει» τα πρόσωπα ορισμένων από αυτούς, κάνοντάς τους μαύρους για τις ανάγκες μιας διαφήμισης που θα κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ, ώστε να φανεί πως υπάρχει διαφορετικότητα ανάμεσα στους μαθητές και πως η σχολή είναι πιο κοντά στα αμερικανικά πρότυπα. 

Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία «μαύρισε» τους λευκούς μαθητές σε ομαδική φωτογραφία Facebook Twitter

Την «παρέμβαση» ανακάλυψαν πρώτοι οι μαθητές της σχολής, που έκπληκτοι διαπίστωσαν πως τους είχαν αλλάξει χρώμα στο δέρμα, καταγγέλλοντας το περιστατικό στα social media. 

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αρχική σελίδα του αμερικανικού σάιτ της μελλοντικής σχολής και μετά το μπαράζ αντιδράσεων αφαιρέθηκε. 


Εκπρόσωπος της σχολής αρνήθηκε «οποιαδήποτε πρόθεση χειραγώγησης της πραγματικότητας», ενώ σύμφωνα με το γαλλικό Rue89Lyon (το σάιτ που δημοσίευσε πρώτο την είδηση), οι αλλαγές έγιναν από μια αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων, υπεύθυνη για τη δημιουργία του σάιτ που θα προωθήσει και θα διαφημίσει την σχολή στην Αμερική. Η σχολή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη για τη φωτογραφία, εξηγώντας πως διέκοψε την συνεργασία της με τη συγκεκριμένη εταιρία. 

Παρά την απομάκρυνση της φωτογραφίας, οι αλλαγές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter, με τους χρήστες να τις χαρακτηρίζουν από «απαράδεκτες» μέχρι «ρατσιστικές». 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ