Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα»

Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα» Facebook Twitter
0

Μια 17χρονη μαθήτρια στον Καναδά αποβλήθηκε από την τάξη, οδηγήθηκε στο γραφείο του διευθυντή και την έστειλαν σπίτι της- όλα εξαιτίας των ρούχων της.

Η Karis Wilson στάλθηκε σπίτι της επειδή φορούσε μια κολλητή λευκή ζιβάγκο μακρυμάνικη μπλούζα, η οποία έκανε την καθηγήτριά της να αισθανθεί άβολα. 

Ο πατέρας της μαθήτριας, Christopher Wilson, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook για να εκφράσει την οργή του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «παράλογη». Όπως λέει, η «όμορφη κόρη» του «πήγε σήμερα στο σχολείο νιώθοντας ενθουσιασμένη και καλά για τον εαυτό της και έτοιμη για μάθηση» αλλά «έφυγε κλαμένη».

Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα» Facebook Twitter

«Καθόταν στην τάξη και μετά από λίγο, την έβαλε στο στόχαστρο η δασκάλα και της είπε ότι το ντύσιμο που είχε την έκανε ή θα μπορούσε να κάνει εκείνη και τον άντρα καθηγητή βοηθό της να αισθανθούν άβολα», είπε. 

Εκφράζοντας το θυμό του για το εξευτελιστικό περιστατικό, ο Christopher είπε ότι εκνευρίστηκε που συνέβαινε κάτι τέτοιο εν έτει 2021. «Δεν μπορώ καν να εξηγήσω πόσο απογοητευτικό ήταν αυτό το 2021, καθηγητής να βάλει στο στόχαστρο μαθήτρια και να πει αυτό που φοράς κάνει κόσμο να νιώθει άβολα και μετά να τη σύρει στο γραφείο», πρόσθεσε. 

Σε συνέντευξη στο CBC, ο πατέρας της 17χρονης είπε ότι μίλησε στον διευθυντή για το συμβάν, που του είπε ότι η καθηγήτρια, η οποία παραπονέθηκε, ήταν «λίγο παλιάς σχολής», αλλά το dress code του σχολείου αναφέρει ότι τα ρούχα «δεν πρέπει να αποσπούν την προσοχή από τη διδασκαλία και τη μάθηση».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις μεταξύ των συμμαθητών της Karis, που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας. 

Οι μαθητές μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο, με πανό που έγραφαν "Η εκπαίδευσή μου είναι πιο σημαντική από αυτό που φοράω» και «Σου αποσπώ την προσοχή με την κοιλιά μου;».

Πολλοί χρήστες στα social media δημοσίευσαν φωτογραφίες με το ντύσιμό τους και μηνύματα συμπαράστασης με το hashtag #imwithkaris σε ένδειξη αλληλεγγύης για την 17χρονη μαθήτρια. 

Εκπρόσωπος του σχολείο είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αντιμετωπίζουν σοβαρά το περιστατικό και διεξάγεται εσωτερική έρευνα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM