Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα»

Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα» Facebook Twitter
0

Μια 17χρονη μαθήτρια στον Καναδά αποβλήθηκε από την τάξη, οδηγήθηκε στο γραφείο του διευθυντή και την έστειλαν σπίτι της- όλα εξαιτίας των ρούχων της.

Η Karis Wilson στάλθηκε σπίτι της επειδή φορούσε μια κολλητή λευκή ζιβάγκο μακρυμάνικη μπλούζα, η οποία έκανε την καθηγήτριά της να αισθανθεί άβολα. 

Ο πατέρας της μαθήτριας, Christopher Wilson, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook για να εκφράσει την οργή του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «παράλογη». Όπως λέει, η «όμορφη κόρη» του «πήγε σήμερα στο σχολείο νιώθοντας ενθουσιασμένη και καλά για τον εαυτό της και έτοιμη για μάθηση» αλλά «έφυγε κλαμένη».

Σχολείο έδιωξε μαθήτρια για ανάρμοστο ντύσιμο - Έκανε καθηγήτρια να «νιώσει άβολα» Facebook Twitter

«Καθόταν στην τάξη και μετά από λίγο, την έβαλε στο στόχαστρο η δασκάλα και της είπε ότι το ντύσιμο που είχε την έκανε ή θα μπορούσε να κάνει εκείνη και τον άντρα καθηγητή βοηθό της να αισθανθούν άβολα», είπε. 

Εκφράζοντας το θυμό του για το εξευτελιστικό περιστατικό, ο Christopher είπε ότι εκνευρίστηκε που συνέβαινε κάτι τέτοιο εν έτει 2021. «Δεν μπορώ καν να εξηγήσω πόσο απογοητευτικό ήταν αυτό το 2021, καθηγητής να βάλει στο στόχαστρο μαθήτρια και να πει αυτό που φοράς κάνει κόσμο να νιώθει άβολα και μετά να τη σύρει στο γραφείο», πρόσθεσε. 

Σε συνέντευξη στο CBC, ο πατέρας της 17χρονης είπε ότι μίλησε στον διευθυντή για το συμβάν, που του είπε ότι η καθηγήτρια, η οποία παραπονέθηκε, ήταν «λίγο παλιάς σχολής», αλλά το dress code του σχολείου αναφέρει ότι τα ρούχα «δεν πρέπει να αποσπούν την προσοχή από τη διδασκαλία και τη μάθηση».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις μεταξύ των συμμαθητών της Karis, που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας. 

Οι μαθητές μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο, με πανό που έγραφαν "Η εκπαίδευσή μου είναι πιο σημαντική από αυτό που φοράω» και «Σου αποσπώ την προσοχή με την κοιλιά μου;».

Πολλοί χρήστες στα social media δημοσίευσαν φωτογραφίες με το ντύσιμό τους και μηνύματα συμπαράστασης με το hashtag #imwithkaris σε ένδειξη αλληλεγγύης για την 17χρονη μαθήτρια. 

Εκπρόσωπος του σχολείο είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αντιμετωπίζουν σοβαρά το περιστατικό και διεξάγεται εσωτερική έρευνα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM