ΗΠΑ και ΕΕ σχεδιάζουν κυρώσεις και για τις κόρες του Πούτιν

ΗΠΑ και ΕΕ σχεδιάζουν κυρώσεις και για τις κόρες του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτο.: EPA
0

Οι κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να μπουν στο στόχαστρο των κυρώσεων της Δύσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Η ΕΕ πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου ηγέτη, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος των κορών του Πούτιν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.  

Μία κίνηση που θα προσθέσει τους στενότερους συγγενείς του Ρώσου προέδρου στην ολοένα μεγαλύτερη λίστα των ατόμων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Οι χώρες- μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνουν τις κυρώσεις που είναι ανάμεσα στα δεκάδες νέα προτεινόμενα μέτρα για στοχευμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Ρώσων επιχειρηματιών, πολιτικών, αξιωματούχων και των συγγενών τους. 

Μεταξύ άλλων, οι νέες προτεινόμενες κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία, να μην επιτρέπεται στα ρωσικά πλοία η πρόσβαση στα λιμάνια της ΕΕ, όπως και το μπλοκάρισμα εξαγωγών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μιλά δημοσίως για την οικογένειά του. Έχει αποκτήσει δύο κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λουντμίλα Πούτινα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Δεν είναι γνωστό αν έχει άλλα παιδιά και η Wall Street Journal σημειώνει ότι δεν στάθηκε δυνατό να εξακριβωθεί αν οι κόρες που είναι στο στόχαστρο των κυρώσεων είναι εκείνες που έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε το 2013, μαζί με την τότε σύζυγό του, το τέλος του γάμου τους. Η κίνηση αυτή, έπειτα από παράσταση μπαλέτου στην οποία είχαν παραβρεθεί, προκάλεσε έκπληξη. Ο Πούτιν είχε πει τότε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση. Ένα χρόνο αργότερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο του Ρώσου προέδρου με τη γυναίκα που ήταν σύζυγός του για περίπου τρεις δεκαετίες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM