ΗΠΑ και ΕΕ σχεδιάζουν κυρώσεις και για τις κόρες του Πούτιν

ΗΠΑ και ΕΕ σχεδιάζουν κυρώσεις και για τις κόρες του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτο.: EPA
0

Οι κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να μπουν στο στόχαστρο των κυρώσεων της Δύσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Η ΕΕ πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου ηγέτη, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος των κορών του Πούτιν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.  

Μία κίνηση που θα προσθέσει τους στενότερους συγγενείς του Ρώσου προέδρου στην ολοένα μεγαλύτερη λίστα των ατόμων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Οι χώρες- μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνουν τις κυρώσεις που είναι ανάμεσα στα δεκάδες νέα προτεινόμενα μέτρα για στοχευμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Ρώσων επιχειρηματιών, πολιτικών, αξιωματούχων και των συγγενών τους. 

Μεταξύ άλλων, οι νέες προτεινόμενες κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία, να μην επιτρέπεται στα ρωσικά πλοία η πρόσβαση στα λιμάνια της ΕΕ, όπως και το μπλοκάρισμα εξαγωγών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μιλά δημοσίως για την οικογένειά του. Έχει αποκτήσει δύο κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λουντμίλα Πούτινα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Δεν είναι γνωστό αν έχει άλλα παιδιά και η Wall Street Journal σημειώνει ότι δεν στάθηκε δυνατό να εξακριβωθεί αν οι κόρες που είναι στο στόχαστρο των κυρώσεων είναι εκείνες που έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε το 2013, μαζί με την τότε σύζυγό του, το τέλος του γάμου τους. Η κίνηση αυτή, έπειτα από παράσταση μπαλέτου στην οποία είχαν παραβρεθεί, προκάλεσε έκπληξη. Ο Πούτιν είχε πει τότε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση. Ένα χρόνο αργότερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο του Ρώσου προέδρου με τη γυναίκα που ήταν σύζυγός του για περίπου τρεις δεκαετίες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM